Przyprawia się nim zupy, gotowane ziemniaki, makarony, dania z drobiu, ryby i dziczyzny, może być r wnież dodawany do sos w. Skład: rozmaryn 100% Masa netto: 30g
Przyprawa powszechnie stosowana do zup, mięs, marynat, wędlin. Grubo tłuczone ziarna doskonale nadaje się do przyprawiania stek w. Skład: Pieprz czarny 100% Masa netto: 50g
Według literatury zielarskiej właściwości ziół wchodzących w skład kompozycji należą do grupy tzw., 'oczyszczających krew'. Zioła oprócz picia mogą służyć także do obmywania twarzy. Systematyczne używanie tych ziółek daje doskonałe efekty. Sposób użycia: Jedną łyżeczkę herbatki zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut. Pić 1-2 razy dziennie. Skład: ziele uczepu* 20%, owies ziele*, krwawnik ziele*, rzepik ziele*, mniszek korzeń*, perz kłącze*, pokrzywa ziele*,
Pieprz biały charakteryzuje się delikatnym wyrafinowanym smakiem. Używany jest przede wszystkim do białych sos w oraz tam, gdzie chcemy uzyskać delikatniejszy smak niż przy użyciu pieprzu czarnego. Skład: pieprz biały ziarno 100% Masa netto: 30g
Przyprawa powszechnie stosowana do zup, mięs, marynat, wędlin, nadaje się do przyprawiania sur wek warzywnych. Skład: pieprz czarny 100% Masa netto: 50g
Jego kolor ozdobi każdą potrawę. Posiada specyficzny smak używany z umiarem wszędzie tam, gdzie pieprz czarny czyli do zup, mięs, ryb, wędlin, sałatek. Skład: Pieprz czerwony 100% Masa netto: 20g
Jest niezbędną przyprawą do pizzy. Oregano przyprawiane są t e ż sałatki, warzywa, sosy, ryby i potrawy z sera. Skład: Oregano 100% Masa netto: 30g
Pieprz biały charakteryzuje się delikatnym i wyrafinowanym smakiem. Używany przede wszystkim do białych sos w oraz tam, gdzie chcemy uzyskać bardziej delikatny smak niż przy użyciu pieprzu czarnego. Skład: Pieprz biały ziarno. Masa netto: 30g
Papryka ostra nadaje potrawom szczeg lnie pikantny smak. Dodaje się ją w niewielkich ilościach do gulaszu, mięs ryb, zup, potraw jarzynowych i sos w. Skład: papryka 100% Masa netto: 90g
Przyprawa powszechnie stosowana do zup, mięs, marynat, wędlin, nadaje się do przyprawiania sur wek warzywnych. Skład: pieprz czarny 100% Zawartość netto: 50g
Papryka ostra nadaje potrawom szczeg lnie pikantny smak. Dodaje się jej w niewielkich ilościach do gulaszu, mięs, ryb, zup, potraw jarzynowych i sos w. W kuchni Meksyku stanowi jeden z gł wnych składnik w. Skład: Papryka ostra 100% Masa netto: 60g
Jest to jedna z najstarszych i najbardziej znanych przypraw, niezastąpiona do zup, rosoł w, duszonych warzyw, sos w, wędlin potraw smażonych, galaretek itp. Liść laurowy stosuje się przy sporządzaniu marynat oraz przy kiszeniu kapusty. Skład: liść laurowy 100% Masa netto: 10g
Lubczyk jest przyprawą bardzo mocną, dlatego stosuje się go w małych ilościach. Przyprawia się nim dania z fasoli, zupy jarzynowe, kartoflankę, rosoły, poprawia zapach mięsa. Skład: Lubczyk 100% Masa netto: 20g
Jest składnikiem r żnych mieszanek przyprawowych. Wchodzi w skład curry. Nadaje charakterystyczny smak rosołom i potrawom z drobiu. Można dodawać ją do musztardy, sos w. Skład: Kurkuma 100 % Masa netto: 50g
Papryka bogata jest w witaminę C. Używa się jej do sałatek i sur wek oraz przyrządzania wielu potraw np. gulaszu i sos w. Skład: papryka 100% Masa netto: 50g