Kadzidełko odświeżające pomieszczenie - Dary Natury Kadzidełko do odświeżania i odkażania pomieszczeń (domki letniskowe, piwnice, pomieszczenia zagrzybione, pomieszczenia o dużym zagrożeniu drobnoustrojami). Składniki: rozmaryn, wrotycz balsamiczny, piołun, oregano, tymianek, szałwia biała, hyzop, żywica sosnowa. Opakowanie: 5 szt.
Agar uzyskuje się z wodorostów. Jest to naturalna substancja roślinna zastępująca żelatynę. Jest od niej dużo zdrowsza i wydajniejsza, zawiera 80% błonnika. Nie ma koloru, smaku ani zapachu, nie psuje więc cech przygotowywanych potraw. Sposób użycia: A. 1 łyżeczka (ok. 5gr.) agaru + suche komponenty wymieszać w 0,5 litra zimnego płynu. B. ciągle mieszając doprowadzić do wrzenia/ gotować 1-2 minuty i odstawić w chłodne miejsce. Doskonale nadaje się do każdej potrawy, którą należy zmienić z fory płynnej na
Ekologiczne ciasteczka żołędziowe z czarnuszka, kminkiem i anyżem 100g Ciasteczka polecamy dla wszystkich dbających o to, aby zdrowo się odżywiać. Szczeg lnie powinny uwzględnić je w swojej diecie osoby: - pijące duże ilości kawy, - stosujące dietę, - mające uczucie zmęczenia i brak energii. Wyroby z mąką żołędziową są wyjątkowo cenne, ponieważ zawiera ona: - mniej kalorii w por wnaniu z mąkami zbożowymi nawet z pełnego przemiału, - zawiera kilkakrotnie więcej błonnika w por wnaniu z mąkami zbożowymi, -
Ekologiczne ciasteczka żołędziowe z nasionami pokrzywy Ciasteczka polecamy dla wszystkich dbających o to, aby zdrowo się odżywiać. Szczeg lnie powinny uwzględnić je w swojej diecie osoby: - pijące duże ilości kawy, - stosujące dietę, - mające uczucie zmęczenia i brak energii. Wyroby z mąką żołędziową SA wyjątkowo cenne, ponieważ zawiera ona: - mniej kalorii w por wnaniu z mąkami zbożowymi nawet z pełnego przemiału, - zawiera kilkakrotnie więcej błonnika w por wnaniu z mąkami zbożowymi, - zawiera od kilk
Wiesiołek jest bardzo cenną rośliną. Z liści i kwiatów można przygotować herbatkę, korzenie mogą służyć do sporządzania pysznych surówek. Z nasion wiesiołka tłoczy się olej. Zawierają one także bardzo wartościowy błonnik. Dzięki jego wysokiej zawartości 55,73% świetnie sprawdza się jako dodatek do zdrowych koktajli, deserów i wypieków. Skład: odolejone zmielone nasiona wiesiołka* 98%, cynamon*, goździki*, imbir* *produkt rolnictwa ekologicznego Zawartość netto: 100 g.
Nasiona Marchwi - herbatka ekologiczna - Dary Natury Nasiona marchewki mają bardzo wiele zastosowań i można je podawać na mn stwo sposob w. Najbardziej popularny jest napar, podawany w postaci pysznej, słodkawej herbatki. Ma ona delikatny smak i odprężający aromat. Marchewka w tej postaci, znalazła r wnież sporo fan w pośr d wielbicieli kąpieli relaksacyjnych. Składniki: nasiona marchwi* 100% *produkt rolnictwa ekologicznego Masa netto: 40g.
Ostropest plamisty mielony - Silybum marianum Literatura zielarska m wi nam, że nasiona ostropestu plamistego to swoisty strażnik naszej wątroby, kt ry zawiera sylimarynę, flawonoidy gorycze i aminy. To właśnie sylimaryna chroni wątrobę przed działaniem niekt rych związk w trujących np. etanolu i przyczynia się do regeneracji wątroby. Korzyści wynikające z stosowania OSTROPESTU PLAMISTEGO: - pozbycie się b l w przy kolce wątrobowej - regeneracja uszkodzonej wątroby - trwałe pozbycie się kamieni w woreczku
MI D WIELOKWIATOWY Jest to mi d nektarowy, zebrany z wielu gatunk w kwiat w. Literatura m wi nam, że jest polecany przy schorzeniach dr g oddechowych - szczeg lnie alergii, ma dobroczynny wpływ na wątrobę, serce oraz doskonale regeneruje siły. Skład: Mi d wielokwiatowy 100% Masa netto: 400g
Świeży, kwaskowaty smak maliny wspaniale komponuje się ze słodkim aromatem lipy, tworząc pyszną mieszankę idealną na długie, zimowe wieczory. Gorący napar sporządzony z naszej ekologicznej herbatki skutecznie rozgrzeje organizm, wprowadzając w stan odprężenia i harmonii. Sposób użycia: Jedną łyżeczkę herbatki zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut. Pić 1-2 razy dziennie. Skład: owoc maliny* 40%, owoc dzikiej róży*, kwiat lipy* 20%, kwiat hibiskusa* Masa nett
Ostropest plamisty nasiona - Silybum marianum Literatura zielarska m wi nam, że nasiona ostropestu plamistego to swoisty strażnik naszej wątroby, kt ry zawiera sylimarynę, flawonoidy gorycze i aminy. To właśnie sylimaryna chroni wątrobę przed działaniem niekt rych związk w trujących np. etanolu i przyczynia się do regeneracji wątroby. Korzyści wynikające z stosowania OSTROPESTU PLAMISTEGO:- pozbycie się b l w przy kolce wątrobowej- regeneracja uszkodzonej wątroby- trwałe pozbycie się kamieni w woreczku ż
Herbatka z owoców aronii zebranych z sadów prowadzonych metodami ekologicznymi.Według literatury bogata jest w witaminy, kwasy organiczne, flawonoidy, pektyny i sole mineralne. Składniki zawarte w owocach aronii mają właściwości normalizujące ciśnienie krwi. Herbatka może być pita w dowolnej ilości przez osoby w każdym wieku. Sposób użycia: Jedną łyżeczkę herbatki zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut. Można pić bez ograniczeń. Skład: Owoc aronii 100% Masa
Herbatka owoce lasu to środek wielowitaminowy, zawiera również bogactwo mikroelementów oraz wiele innych substancji np. kwasy organiczne, flawonoidy, antocyjany, olejki eteryczne i inne. Herbatkę tę polecamy osobom w każdym wieku a szczególnie osobom starszym. Poprzez picie jej dostarczamy do organizmu potrzebne nam substancje, dzięki czemu stajemy się bardziej odporni na infekcje, przeziębienia oraz inne dolegliwości. Sposób użycia: 1 łyżeczkę herbatki zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem
Herbatka z owoców czarnej porzeczki bogata jest w witaminę C, P i D witaminy z grupy B, pektyny, kwasy organiczne, garbniki, zawiera także dużo żelaza, potasu, boru. Herbatka ta jest doskonałym środkiem normalizującym pracę układu moczowego, pozytywnie wpływa na układ pokarmowy, jest środkiem profilaktycznym przy miażdżycy, jest także dobrym przeciwutleniaczem. Właściwości te powodują, że produkt ten powinien stanowić element diety szczególnie osób w wieku średnim i starszym. Sposób użycia: 1 łyżeczkę her
MI D LIPOWO-MALINOWY Mi d lipowo-malinowy w stanie płynnym ma barwę od zielonkawo-ż łtej do jasno bursztynowej. Po skrystalizowaniu zmienia zabarwienie na biało-ż łte do złocistego. Charakteryzuje się subtelnym aromatem kwiat w malin i lipy, z lekką nutą cytrynową. W smaku jest słodki, delikatny i lekko kwaskowaty. Mi d lipowo-malinowy jest lubiany zwłaszcza przez dzieci. Doskonale nadaje się do sporządzania napoj w orzeźwiających i wypiek w. Skład: Mi d lipowo-malinowy 100 % Masa netto: 400g
EKOLOGICZNA PAPRYKA KONSERWOWA - Dary Natury Nasza wyśmienita ekologiczna papryka konserwowa sprawdzi się jako przystawka, dodatek do dań głównych i kanapek. Z uwagi na zdecydowany smak i aromat przypraw doda wyrazistości każdej potrawie, do której zostanie dodana. Składniki: papryka czerwona 57%, woda, cukier trzcinowy*, ocet spirytusowy*, sól, pieprz czarny*, ziele angielskie*, liść laurowy*, gorczyca*. *produkt rolnictwa ekologicznego. Produkt pasteryzowany. Masa netto: 490g.