Mięso przyprawić bezpośrednio przed pieczeniem wklepując przyprawę w kawałki mięsa lub macerować przyprawę połączoną z olejem. Skład: cebula, kminek, papryka słodka i ostra (po 15%), czosnek, gorczyca, pieprz czarny, tymianek, chrzan, kolendra (w r żnych proporcjach). Masa netto: 50g
Doskonale skomponowane zioła i przyprawy nadają niepowtarzalny smak i aromat, wymieszane z masłem lub twarogiem doskonale pasuje do świeżego pieczywa i wielu innych potraw. Skład: rozmaryn 30%, czosnek niedźwiedzi, czosnek, liść bluszczyka, kminek, mięta (w r żnych proporcjach). Masa netto: 30g
Przyprawić dr b bezpośrednio wklepując przyprawę w kawałki mięsa lub rozrobić przyprawę w dowolnym oleju i smarować. Skład: rozmaryn, kurkuma (po 15%), liść szałwii, pietruszka, majeranek, oregano, bylica, owoc brusznicy (w r żnych proporcjach). Masa netto: 30g
Przyprawić rybę bezpośrednio przed smażeniem wklepując przyprawę w kawałki ryby lub smarować przyprawą połączoną olejem. Skład: ziele angielskie, pieprz czarny (po 15%), liść bazylii, macierzanki, trawy cytrynowej, bylicy, liść laurowy; cebula, gałka muszkatołowa, imbir (w r żnych proporcjach). Masa netto: 40g
Doskonała kompozycja przypraw skutecznie podnosząca walory smakowe i zapachowe każdej sałatki. Skład: anyż, bazylia, kozieradka, cząber (po 15%) Masa netto: 30g
Bogaty skład przyprawy sprawia, że potrawy mają bogate walory smakowo-zapachowe. Może być stosowana do zup, zapiekanek i innych dań. Skutecznie ułatwia trawienie. Skład: kminek, czarnuszka (po 15%), koper włoski, gorczyca, kozieradka, kolendra, rozmaryn, oregano, owoc berberysu, arcydzięgiel (w r żnych proporcjach) Masa netto: 40g
Przyprawa dzięki odpowiedniemu doborowi zi ł i przypraw podnosi walory smakowe i zapachowe potraw oraz ułatwia trawienie nieco ciężko strawnych dań z fasoli i roślin strączkowych. Przyprawę należy dodawać pod koniec gotowania potraw. Skład: papryka ostra, cebula, liść laurowy, cząber, majeranek, oregano, jałowiec, kminek (po 10%), czosnek, bylica, melisa, bluszczyk (w r żnych proporcjach). Masa netto: 30g
Dzięki trafnie dobranym składnikom s l ziołowa ma niepowtarzalny smak przez co skutecznie podnosi walory smakowe potraw do sporządzania kt rych jest używane. Skład: s l kuchenna 70%, cebula, lubczyk liść i korzeń, oregano, cząber, czosnek niedźwiedzi (w r żnych proporcjach). Masa netto: 100g
Wzbogaca smak, uzupełnia witaminy. Posypka to doskonały dodatek do kanapek. Nadaje przyjemny smak i aromat oraz wzbogaca w witaminy i minerały. Skład: natka pietruszki, koperek (po 20%, owoc r ży, cebula, czosnek niedźwiedzi, owoce rokitnika, liść pokrzywy (w r żnych proporcjach). Masa netto: 30g
Przyprawić wklepując przyprawę w kawałki mięsa lub macerować. Przyprawę zmieszaną z olejem można smażyć, dusić lub piec. Skład: tymianek, jałowiec, pieprz czarny, ziele angielskie, majeranek, kolendra, rozmaryn, owoc brusznicy i jarzębiny (po 10%), mięta, macierzanka (w r żnych proporcjach). Masa netto: 40g
Przyprawa nadaje doskonały smak i wygląd. Podnosi atrakcyjność pieczywa. Skład: czarnuszka, kminek (po 35%), koper włoski 20%, macierzanka 10%. Masa netto: 50g
Herbatka na patyku Rozgrzewająca EKO to nie tylko ciekawy sposób parzenia i podania herbaty ale i wyjątkowy, naturalny smak i niezapomniany aromat ziołowej herbaty. Wiązki zostały ręcznie wykonane z wysokiej jakości składników pochodzenia naturalnego, więc mamy pewność, że to co pijemy to czysty, naturalny smak. To wyjątkowa propozycja na długie zimowe wieczory. Świetnie rozgrzeje i poprawi nastrój. Sprawdzi się idealnie na prezent da zmarzluchów, ale i miłośników nietypowych rozwiązań i ziołowych smaków.
SKŁADNIKI Yerba mate* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Yerba mate można parzyć na wiele sposobów. Inaczej przygotowuje się ją w Argentynie czy Brazylii, inaczej w Paragwaju lub na Bliskim Wschodzie. Podobnie jak nie ma jednego właściwego sposobu parzenia kawy czy herbaty. Najczęściej jednak mate przygotowuje się i pije w naczyniach drewnianych lub ceramicznych (choć bywają też z innych materiałów). Niezbędna jest także bombilla, przez którą pije się napar. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1 sa
SKŁADNIKI ekologiczna Yerba mate 100% OPIS Efekt pobudzający Yerba mate zawdzięcza obecności kofeiny, teobrominy i teofiliny. Yerba mate można parzyć na wiele sposobów. Inaczej przygotowuje się ją w Argentynie czy Brazylii, inaczej w Paragwaju lub na Bliskim Wschodzie. Podobnie jak nie ma jednego właściwego sposobu parzenia kawy czy herbaty. Najczęściej jednak mate przygotowuje się i pije w naczyniach drewnianych lub ceramicznych (choć bywają też z innych materiałów). Niezbędna jest także bombilla,
SKŁADNIKI zmielone i prażone żołędzie* (98,5%), przyprawy w różnych proporcjach: kardamon*, cynamon*, goździki* (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPIS Kawa z żołędzi nie zawiera kofeiny, była znana w Europie już w dawnych czasach, kiedy nie znano jeszcze kawy z nasion kawowca. Do wyrobu napoju o charakterze kawy używano różnych dostępnych surowców, między innymi nasion dębu. W dawnych czasach pita była zarówno na dworach, jak i w wiejskich chatach, szczególnie przez osoby osłabione, po przebytyc