Mi d Akacjowy - Dary Natury Uznawany jest jako najjaśniejszy ze wszystkich miod w. W postaci płynnej jest prawie bezbarwny, dopiero po skrystalizowaniu przybiera biały lub kremowo-ż łty kolor. Odznacza się delikatnym, subtelnym, lekko mdłym aromatem kwiat w akacji. W smaku jest słodki, delikatny i lekko kwaskowaty. Ma opinię najsłodszego ze wszystkich miod w. Masa netto: 400g
MI D GRYCZANY Literatura m wi nam, że mi d gryczany ma dobroczynny wpływ na serce i układ krążenia oraz ma właściwości ochraniające wątrobę. Wskazany jest także przy schorzeniach układu oddechowego. Skład: Mi d gryczany 100% Masa netto: 400g
Opis producenta/dystrybutora: Lukrecja jest jedną z najstarszych roślin stosowanych w nieżytach dr g oddechowych. Już w starożytnym Egipcie, Grecji i Rzymie uchodziła za bardzo skuteczny lek. Uważano też, że jej korzeń posiada magiczną moc. Wysoko ceniona była w medycynie chińskiej. Spos b użycia: Jedną łyżeczkę zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut. Pić 1-2 razy dziennie. Skład: korzeń lukrecji* 100% Masa netto: 50 g Wszystkie opisy maja charakter wyłączni
Herbatka różana została wytworzona z odziarnionych owoców róży. Jest to najbogatszy w witaminę C owoc spośród całej naszej flory. Zawiera jej 100 % więcej niż miąższ cytryny. Pyzatym zawiera witaminę A, P, witaminy z grupy B, witaminę K, pektyny, flawonoidy i wiele składników mineralnych. Jedna szklanka herbaty w naszej róży pokrywa całodzienne zapotrzebowanie na witaminę C. Herbatka wzmacnia odporność organizmu, pomaga usunąć uczucie przemęczenia, wzmacnia naczynia krwionośne . Jest polecana dla osób pra
Skład: r ża owoc świeży, ocet r żany Masa netto: 450g
MI D RZEPAKOWY Spośr d wszystkich zawiera najwięcej glukozy i aminokwas w. Polecany jest w chorobach serca, stanach zapalnych g rnych dr g oddechowych, dr g moczowych, wątroby i nerek. Skład: Mi d rzepakowy 100% Masa netto: 400g
Kompozycja przypraw doskonale nadaje się do wszystkich zup podnoszących ich walory smakowo-zapachowe. Skład: oregano 20%, grzyby suszone, gałka muszkatołowa, gorczyca, czosnek, imbir, bylica, kozieradka, czosnek niedźwiedzi (w r żnych proporcjach). Masa netto: 50g
Kiszony topinambur to świetny dodatek do każdej potrawy. Skład: topinambur* 61%, woda, sól, gorczyca*, koper*, estragon*, chrzan*, liść laurowy* Masa netto: 490 g
Składniki zawarte w tej przyprawie powodują, że nadaje się ona do sosów ciemnych nadając specyficzny smaczek, a mięsu wyśmienity aromat idealnie pasuje do wieprzowiny i wołowiny. Skład: cebula, krwawnik (po 15%), chili, czosnek, kminek, papryka, pieprz czarny, liść laurowy, owoc jarzębiny (w różnych proporcjach). Masa netto: 60g
Kompozycja zi ł i przypraw doskonale podnosi walory smakowo-zapachowe wszystkich zup warzywnych. Skład: bazylia, cząber, hyzop, oregano, imbir, gałka muszkatołowa(po 15%), macierzanaka 10%. Masa netto: 40g
Curry to mieszanina sproszkowanych przypraw, kt ra od tysięcy lat kształtuje smak potraw. Stosuje się ją najczęściej do potraw mięsnych zwłaszcza drobiu, wieprzowiny i baraniny oraz warzyw, sos w i ryżu. Nadaje im pięknej słonecznej barwy. Skład: kolendra, gorczyca, kminek, kozieradka (po 15%), chili, imbir, kurkuma, koper włoski (w r żnych proporcjach). Masa netto: 60g
Wzbogaca smak i aromat potrawy czyniąc ją lżejszą i lepiej przyswajalną. Przyprawę należy wklepywać w porcje mięsa lub macerować przyprawę rozpuszczoną w oleju po czym mięso można piec, smażyć lub dusić. Skład: cząber, czosnek, gorczyca, jałowiec, kminek, rozmaryn, rokitnik, pieprz czarny, tymianek (po 10%), macierzanka, szałwia (po 5%). Masa netto: 40g
Przyprawa szczeg lnie stosowana do potraw tłustych, mająca r wnież zastosowanie do zup, sos w i pieczeni. Skład: cząber, rozmaryn, oregano, bazylia, tymianek (po 15%), majeranek, szałwia, lawenda (w r żnych proporcjach) Masa netto: 20g
Przyprawa do rosołu z powodzeniem może zastąpić kostki rosołowe wzbogacając danie pięknym bulionowo-ziołowym aromatem. Skład: korzeń pietruszki, marchew, cebula (po 15%), nać pietruszki, lubczyk, koperek, por, ziele angielskie, pieprz czarny, tymianek, liść laurowy (w r żnych proporcjach) Masa netto: 50g
Wyśmienita i bardzo aromatyczna przyprawa kt rą dodaje się pod koniec gotowania potraw mięsnych, zwłaszcza drobiu, wieprzowiny i baraniny oraz warzyw, ryżu i sos w. Dobrze łączy się też z jogurtem. Skład: kolendra, kminek (po 20%), cynamon, pieprz czarny, liść laurowy, goździki, anyż, kardamon (w r żnych proporcjach). Masa netto: 60g