Przyprawa wzmacnia także działanie pobudzające kawy, dzięki czemu można ją robić słabszą, działa wzmacniająco i rozgrzewająco. Skład: cynamon* 34%, kardamon*, imbir*, goździki*, kuklik korzeń* (w r żnych proporcjach). *Produkt rolnictwa ekologicznego. Masa netto: 50g
Według literatury zielarskiej owoc maliny i róży zasobny jest w witaminy C, B, PP, A ponadto makro i mikrelementy, kwas salicylowy, garbniki i kwasy organiczne, które działają rozgrzewająco, witaminizująco i wzmacniająco na organizm. Polecana jest dla dzieci, dorosłych i starszych ludzi, można ją pić bez ograniczeń. Sposób użycia: 1 łyżeczkę herbatki zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut. Skład: owoc maliny, róży, burak ćwikłowy. Masa netto: 100g.
Syrop z Pigwowca jest idealny jako smakowo - witaminowy dodatek do herbat i innych napoj w. Polecamy r wnież do lod w oraz wszelkiego rodzaju deser w. Syrop powstaje W TRADYCYJNY SPOS B, z całych owoc w. Może zawierać osad oraz miąższ, co stanowi dodatkowe źr dło CENNYCH SKŁADIK W "wyciśniętych" z natury. Skład: sok z owoc w pigwowca* 62%, cukier trzcinowy* Pojemność netto: 270 ml
Mielona tur wka stanowi komponent wykwintnych sos w oraz marynat używanych gł wnie do dziczyzny, drobiu i kr lik w. Skład: tur wka wonna 100% Masa netto: 20g Kraj pochodzenia: Polska
Ekologiczny syrop z r ży Dzika r ża jest często nazywana "kr lową roślin" ponieważ zawiera najwięcej witaminy C z roślin występujących w naszej strefie klimatycznej. Zawiera także witaminę E, kwas foliowy, magnez, wapń, fosfor i potas. Syrop z owoc w r ży polecamy jako smakowo-witaminowy dodatek do herbat i r żnych innych napoj w. Skład: sok z r ży 70%, cukier trzcinowy 30% Zawartość netto: 270ml
Herbatka składa się z suszonych owoców zebranych w certyfikowanych sadach i ogrodach. Według literatury w każdej szklance naparu sporządzonego z tej herbatki znajduje się cała gama witamin, soli mineralnych, pektyn, flawonoidów oraz innych związków organicznych cennych dla naszego organizmu. Spożycie jej wzmacnia Twój organizm oraz wzbogaci dietę w niezbędne dla zdrowia substancje. Sposób użycia: Jedną łyżeczkę zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut. Skład:
Korzeń chrzanu jest świetnym dodatkiem do mięs pieczonych, marynat oraz jako komponent ostrych sos w. Skład: Korzeń chrzanu 100% Masa netto: 40g Kraj pochodzenia: Polska
Według literatury zielarskiej herbatka sporządzona z dzikiej śliwy - tarniny, kt ra jest jednym z najzdrowszych owoc w, ma przede wszystkim właściwości regulujące przemianę materii, oczyszczające organizm z toksyn, regulujące pracę żołądka. Zalecana jest do picia osobom w stanach wyczerpania fizycznego i pracującym umysłowo. Spos b użycia: 1 saszetkę herbatki zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut. Pić 2 razy dziennie. Przechowywać w suchym miejscu. Skład: o
Według literatury mieszanka ta charakteryzuje się dużą zawartością witamin, kwasów organicznych i składników mineralnych. Uwzględniając walory smakowo-zapachowe, herbatką tą można z powodzeniem zastąpić inne codzienne napoje. Sporządzona z surowców najwyższej jakości ma działanie orzeźwiające; gasi pragnienie. Nie zawiera sztucznych konserwantów i barwników. Sposób użycia: 1 saszetkę herbatki zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut. Pić 2 razy dziennie. Pr
Według literatury zielarskiej owoc maliny zawiera bardzo dużo witaminy A, C, B2, PP, wiele składników mineralnych, cenne flawonoidy i garbniki oraz salicylany (właściwości podobne do aspiryny). Herbatkę z owoców maliny można pić w stanach przeziębieniowych i grypowych jako środek napotny, obniżający temperaturę ciała. Sposób użycia: 1 saszetkę herbatki zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut. Pić 2 razy dziennie. Skład: owoc maliny 90%, kwiat hibiskusa 10%. Z
Mieszanka ta charakteryzuje się dużą zawartością witaminy C, kwasów organicznych i składników mineralnych. Uwzględniając walory smakowo-zapachowe, herbatką tą można z powodzeniem zastąpić inne codzienne napoje. Bogata w witaminę C, A, B, K, cukry , pektyny, sole mineralne, flawonoidy. Nie zawiera sztucznych konserwantów i barwników. Średnia zawartość: - kwasów organicznych– 6,5%, - antocjanów – 0,8%, - witaminy c – 80mg/100g. Sposób użycia: 1 łyżeczkę herbatki zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przyk
Opis producenta/dystrybutora: Herbatka z owocu czernicy to od wiek w znany środek na biegunki i zatrucia pokarmowe szczeg lnie u dzieci. Jak opisuje literatura zielarska spożywanie tych owoc w może poprawić także wzrok. Herbatka może r wnież służyć jako dodatek do innych herbat nadając im ładny rubinowy kolor oraz przyjemny smak. Spos b użycia: Jedną łyżeczkę zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut. Pić 1-2 razy dziennie. Skład: owoc bor wki czernicy* 100% M
Według literatury zielarskiej składniki zawarte w herbatce z dereniem są wyjątkowo bogate w witaminy, makro i mikroelementy, kwasy organiczne, flawonoidy, pektyny, garbniki oraz cukry. Herbatka dereniowa ma właściwości wzmacniające organizm, reguluje pracę przewodu pokarmowego, pomaga zlikwidować złą florę bakteryjną przewodu pokarmowego; zwiększa odporność organizmu na choroby przeziębieniowe oraz r żnorodne stany zapalne. W medycynie ludowej stosuje się jako środek regulujący ilość cukru w organizmie. M
Opis producenta/dystrybutora: Żeń-szeń Ginseng panax Nazwa Panax pochodzi z greki i oznacza "wszystko leczący" - co najlepiej oddaje cechy i właściwości tej rośliny. Inne używane nazwy to: "wszechlek", "boskie ziele", "cud świata", "korzeń życia", "s l ziemi", "eliksir życia". Dawniej w chinach był on dostępny tylko dla cesarza i jego świty. Wieśniacy za kradzież tej rośliny ciężko płacili życiem. Badania naukowe i literatura m wią, że stosowanie żeń-szenia wpływa pozytywnie praktycznie na wszystkie najwa
Opis producenta/dystrybutora: Kwiat koniczyny dawniej stosowano przy wielu chorobach wewnętrznych jak i zewnętrznych. Obecnie najczęściej kwiat koniczyny wchodzi w skład herbatek pitnych dla zachowania młodości. Spos b użycia: Jedną łyżeczkę zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut. Pić 1-2 razy dziennie. Skład: kwiat koniczyny czerwonej* 100% Masa netto: 25 g Wszystkie opisy maja charakter wyłącznie informacyjny. Nie stanowią formy konsultacji lekarskiej. Nie