Wysoce aromatyczna mieszanka o wyrafinowanym smaku i zapachu. Wzbogaca potrawy w 5 podstawowych smak w: słodki, słony, gorzki, kwaśny i piekący. Tradycyjnie stosowana jest do wszystkich potraw gotowanych i duszonych, do sos w i marynat. Skład (w r żnych proporcjach): anyż, goździki, koper, pieprz biały, kora cynamonu. Masa netto: 50g.
Przyprawa stosowana do mięs i wędlin. Skład: pieprz zielony 60%, pieprz biały, pieprz czerwony, pieprz czarny (w r żnych proporcjach) Masa netto: 30g
Skład (w r żnych proporcjach): r ża owoc łuska, seler liść, natka pietruszki, por, cebula suszona, koperek. Masa netto: 40g
Skład (w r żnych proporcjach): Anyż gwiazdkowy; imbir, cynamon mielony, goździki, ziele angielskie, pomarańcza sk rka, gałka muszkatołowa mielona, kardamon mielony. Masa netto: 60g
Jest to jedna z najcenniejszych i najdroższych przypraw. Kardamon dodajemy do ciast, kawy, marynat, słodkich deser w oraz likier w i win. Skład: kardamon 100% Masa netto: 40g
Ekologiczna herbatka z dzikiej róży środkiem profilaktycznym.
Herbatka witaminka eko z domieszką kwiatu hibiskusa i pomarańczy.
Herbatka laktacyjna eko zwiększa ilość pokarmu, a także dostarcza karmiącej mamie wiele cennych substancji
Doskonała mieszanka ziół pasująca szczególnie do dań kuchni śródziemnomorskiej oraz mięs pieczonych.
POKRZYWA KORZEŃ EKO 50G Według literatury zielarskiej korzeń pokrzywy może być stosowany jako środek wzmacniający organizm. Pokrzywę opisuje się jako jedną z najcenniejszych roślin zielarskich. Sposób użycia Jedną łyżeczkę zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaprzenia na około 15-20 minut. Pić 1-2 razy dziennie. Skład korzeń pokrzywy* 100% *produkt rolnictwa ekologicznego Opakowanie 50g
Ziele ruty działa to zioła do zaparzania. Jest to zioło, które może mieć korzystny wpływ na fizyczne i psychiczne samopoczucie i krążenie. Ponadto przyczynia się do zachowania równowagi mikrobiologicznej jelit i wspomaga pracę przewodu pokarmowego.
HERBATKA EKOLOGICZNA POLECANA PRZY NADCIŚNIENIU2GX20 SASZET. skład: owoc róży, głogu; ziele jemioły; kwiat głogu; korzeń kozłka; liść poziomki, ziele serdecznika w różnych proporcjach Ta owocowo - ziołowa herbatka polecana jest zamiast innych napojów dla osób mających problemy z nadciśnieniem. Zawiera witaminy, sole mineralne oraz inne cenne składniki.
Według literatury ziele bluszczyka można stosować jako przyprawę korzenną oraz środek wzmacniający, odtruwający, przeciwzapalny i wspomagający przemianę materii.
Ziele bodziszka cuchnącego do przygotowania delikatnej w smaku herbatki.
Liście morwy białej, hamując działanie enzymów odpowiedzialnych za rozkład cukrów złożonych na proste, ograniczają ich wchłanianie przez organizm.