Przyprawa powszechnie stosowana do mięs, potraw z jaj, sałatek i sur wek. Skład (w r żnych proporcjach): gorczyca biała, majeranek (po 15%), lubczyk, chrzan, pieprz czarny mielony, papryka ostra, cząber, kolendra, kminek, czarnuszka (w r żnych proporcjach. Masa netto: 60g
Skład ( w r żnych proporcjach): Cebula, czosnek, liść laurowy, majeranek, pieprz czarny. Masa netto: 30g
Polecana dla os b mających wzdęcia, osłabioną perystaltykę. Skład (w r żnych proporcjach): kolendra, arcydzięgiel, rumianek, majeranek, koper włoski, mięta, anyż, kminek, lubczyk, piołun. Zawartość netto: 50g
S l morska od dawna jest ceniona w kuchniach całego świata. Coraz więcej zwolennik w zdobywa r wnież w Polsce .Jak podaje literatura zielarska zawiera wiele biopierwiastk w niezbędnych w reakcjach chemicznych zachodzących w organizmie człowieka. Jest bogata w jod. 1,5-3mg/kg oraz wiele innych makro i mikroelement w oraz witamin zawartych w dodatkach. Skład: s l morska95%, sproszkowany owoc b,erberysu i r, ży (w r żnych proporcjach). Masa netto: 100g
Mieszanka na bazie suszonych pomidor w z dodatkiem bazylii i czosnku niedźwiedziego pasuje do dań kuchni śr dziemnomorskich oraz do mięs pieczonych, sos w zapiekanek i jajecznicy. Skład: pomidor 90%, bazylia, czosnek niedźwiedzi (w r żnych proporcjach) Zawartość netto: 40g
Doskonała przyprawa do grillowania warzyw, grzyb w i owoc w. Skład (w r żnych proporcjach): koper włoski, majeranek, cebula, czosnek niedźwiedzi, czarnuszka, papryka słodka, pieprz zielony, gorczyca czarna, bazylia. Masa netto: 30g
Spos b przygotowania: zawartość opakowania wsypać do wody i zagotować. Dodajemy s l i ewentualnie odrobinę octu wg upodobań. Maksymalna długość peklowania 4-6 dni. Zalewa musi pokrywać mięso. Przed peklowaniem mięso musi być schłodzone. Skład (w r żnych proporcjach): majeranek, pieprz czarny, jałowiec, kolendra, ziele angielskie, hyzop, tymianek, czosnek, liść laurowy, cząber g rski. Masa netto: 40g
Przyprawa służy do posypywania dań z makaronu podanych na sypko. Można ją stosować bezpośrednio na makaron lub dodawać do sos w. Skład: seler, cebula, estragon, bazylia, czosnek, arcydzięgiel. Masa netto: 30g
Przyprawa szczeg lnie stosowana do potraw tłustych, mająca r wnież zastosowanie do zup, sos w i pieczeni. Skład (w r żnych proporcjach): cząber, rozmaryn, oregano, majeranek, szałwia, bazylia, tymianek. Masa netto: 30g
Pieprz zielony stosuje się do potraw duszonych, np: drobiu, bulionu, zup, zapiekanek i deser w Skład: Pieprz zielony 100% Masa netto: 20g
Skład (w r żnych proporcjach): pieprz czarny, ziele angielskie, szałwia, majeranek, tymianek, papryka, gorczyca, kolendra, gałka muszkatołowa, cebula, chilli, czosnek, warzywa. Zawartość netto: 50g
Przyprawę dodaje się do ryżu przed gotowaniem w ilości 1 łyżeczki na 0,5 kg. Ryż uzyskuje ładny aromat oraz kolor, doskonale smakuje. Skład: kurkuma, płatki nagietka, szafran, kwiat kocanki, sk rka pomarańczy, cynamon (w r żnych proporcjach)Masa netto: 50g
Skład (w r żnych proporcjach): cząber, gałka muszkatołowa, tymianek, szałwia, lubczyk, papryka, pieprz czarny, macierzanka, majeranek, ziele angielskie, warzywa. Masa netto: 50g
Kawa z dodatkiem tej przyprawy doskonale zyskuje na aromacie i smaku. Przyprawa wzmacnia także działanie pobudzające kawy, dzięki czemu można ją robić słabszą, działa wzmacniająco i rozgrzewająco. Spos b użycia: na jedną filiżankę kawy stosuje się szczyptę przyprawy. Można stosować do kawy z ekspresu. Najlepszy efekt uzyskuje się gotując kawę ok 1-2 min. razem z przyprawą. Skład (w r żnych proporcjach): kardamon, cynamon, goździki, imbir, kuklik kłącze. Zawartość netto: 50g
Skład (w r żnych proporcjach): warzywa suszone (marchew, pasternak, cebula, natka pietruszki) majeranek, rozmaryn, papryka ostra, cząber, kolendra, kminek, tymianek, jałowiec, pieprz czarny mielony, czosnek, hyzop, szałwia, ziele angielskie, bylica boże drzewko. Masa netto: 50g