Przyprawa służy do posypania pieczywa: chleba, bułek razowych lub pieczywa typu graham przed pieczeniem. Przyprawa nadaje pieczywu smak aromatu oraz usprawnia proces trawienia. Skład: rozmaryn, koper włoski, anyż owoc, czarnuszka kminek Masa netto: 50g
Opis producenta/dystrybutora: Według literatury herbatka z ziela dymnicy doskonale wpływa na układ trawienny - szczeg lnie drogi ż łciowe i wątrobę, zalecana jest także przy migrenie. Spos b użycia: Jedną łyżeczkę herbatki zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10 - 15 minut. Skład: ziele dymnicy 100% Masa netto: 50 g Wszystkie opisy maja charakter wyłącznie informacyjny. Nie stanowią formy konsultacji lekarskiej. Nie powinny być traktowane jako zalecenia do stosowania
Opis producenta/dystrybutora: Dawniej żywokost używano jako doskonały środek osłaniający przy owrzodzeniach przewodu pokarmowego. Obecnie żywokost używany jest najczęściej jako środek na poprawę stanu skóry oraz na otarcia, stłuczenia a nawet złamania. Sposób użycia: Do użycia zewnętrznego. Jedną łyżeczkę stołową korzenia żywokostu zalać 0,5 litrem wody, gotować około 2-3 minuty i odstawić. Po przestygnięciu można stosować jako okłady w przypadku schorzeń skóry, zwichnięć, kontuzji itp. Skład: korzeń żywo
Przyprawa zalecana jest dla os b mających problemy z niedomaganiem wątroby. Można stosować do wszystkich dań męsnych. Skład (w r żnych proporcjach): bazylia, anyż owoc, cząber, koper włoski, kminek, lubczyk, majeranek, melisa Masa netto: 40g
Skład (w r żnych proporcjach): warzywa suszone 44,4% (marchew, pasternak, cebula suszona, por), majeranek 6%, papryka słodka, cząber 5%, rozmaryn 5%, oregano 5%, pieprz czarny, lubczyk liść 4%, czosnek, ziele angielskie, bazylia 3%, natka pietruszki 2,4%, imbir Masa netto: 50g
Skład ( w r żnych proporcjach): Ziele angielskie, cynamon, imbir, kardamon, gałka muszkatołowa, goździki, kurkuma, płatki r ży. Masa netto: 50g
Skład: grzyby (borowik, koźlak, podgrzybek), cebula, papryka słodka, papryka ostra, pieprz czarny, pietruszka nać, seler korzeń, lubczyk liść czosnek, kminek, rozmaryn, szczypiorek Masa netto: 50 g
Ziołowa herbatka dla diabetyk w. Polecamy także naszą kawę z Topinamburu. Spos b użycia: Jedną łyżeczkę herbatki zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut. Pić 1-2 razy dziennie. Skład: liść czernicy* 23%, liść brzozy*, korzeń cykorii podr żnik*, ziele tawuły*, rutwicy*, naowocnia fasoli* w r żnych proporcjach Masa netto: 150 g
Skład (w r żnych proporcjach): natka i korzeń pietruszki, seler, cebula, czosnek, pieprz czarny, czerwona papryka, pasternak, rozmaryn, grzyby, werbena, lubczyk. Masa netto: 50g
Skład (w r żnych proporcjach): liść laurowy, pieprz czarny, cebula, natka pietruszki, seler, bazylia. Masa netto: 40g
S l służy do przyprawiania sałatek, pieczeni i potraw z rożna, warzyw, zup i sos w. Skład: s l, czosnek pospolity, czosnek niedźwiedzi (w r żnych proporcjach) Masa netto: 90 g
S l morska od dawna jest ceniona w kuchniach całego świata. Coraz więcej zwolennik w zdobywa r wnież w Polsce. Jak podaje literatura zielarska zawiera wiele biopierwiastk w niezbędnych w reakcjach chemicznych zachodzących w organizmie człowieka. Jest bogata w jod. 1,5-3mg/kg oraz wiele innych makro i mikroelement w. Skład: s l morska 100% Masa netto: 150g
Przyprawa ta może częściowo zastąpić s l, polecana jest dla os b, kt re muszą lub chcą unikać solenia lub solić mniej. Skład (w r żnych proporcjach): cebula, czosnek, goździki, imbir, pietruszka korzeń, koper włoski, seler korzeń Masa netto: 50g
Przyprawa służy do wzbogacania smaku, aromatu oraz nadaje wartości odżywcze. Skład: nać pietruszki, szczypiorek, cebula, hyzop, szałwia, rokitnik, kminek, papryka (w r żnych proporcjach) Masa netto: 30g
Skład: ( w r żnych proporcjach): Liśc laurowy, czerwona papryka, cebula, pasternak, melisa, bluszczyk. Masa netto: 60g