Nóż szefa kuchni Global to uniwersalny nóż, który sprawdza sie podczas wszystkich kuchennych czynności. Szerokie i cienkie ostrze dokładnie i szybko pokroi większe warzywa jak dynia czy arbuz. Ostrze wykonane jest ze stali nierdzewnej CROMOVA 18 (18% chromu) o twardości 56-58 HRC.Długość ostrza: 24 cmWaga: 225 g Noże firmy Global to wysoka jakość oraz wyjątkowy design. Są bardzo lekkie, ich cienkie i twarde klingi zachowują ostrość na długo. Ergonomiczny uchwyt zapewnia nam bezpieczny i pewny chwyt. Noże
Długi i bardzo cienki nóż Yanagi Sashimi doskonale nadaje się do filetowania i plastrowania ryb. Yanagiba lub Yanagi oznacza "wierzbowe ostrze", ten rodzaj noża pochodzi z zachodniej Japonii. Zostały zaprojektowane inaczej niż noże eurpejskie, należy nim ciąć tylko w kerunku do siebie(technika "hiki kiri"). Nóż jest jednostronnie naostrzony. Ostrze jest ze stali nierdzewnej CROMOVA 18( 18% chromu) o twardości 56-58 HRC.Długość ostrza: 30 cmWaga: 240 kg Noże firmy Global to wysoka jakość oraz wyjątkowy des
Nóż Deba zakończony jest ostrym czubkiem i przeznaczony jest do obróbki ryb- filetowania, patroszenia, odcinania głów. Dobrze sprawdzi się także przy krojeniu mięsa. Szersza i grubsza klinga pozwala Nam na łątwe przecinanie ości. Ostrzony jednostronnie. Ostrze jest ze stali nierdzewnej CROMOVA 18 (18 % chromu) o twardości 56-58 HRC.Długość ostrza: 18 cmWaga: 178 g Noże firmy Global to wysoka jakość oraz wyjątkowy design. Są bardzo lekkie, ich cienkie i twarde klingi zachowują ostrość na długo. Ergonomiczn
Specjalistyczny nóż do usuwania kości z mięsa czy ości z ryb. Jest bardzo lekki natomiast elastyczna krawędź umożliwia Nam precyzję. Ostrze wykonano ze stali nierdzewnej ROMOVA 18 (18 % chromu) o twardości 56-58 HRCDługość ostrza : 16 cmWaga: 124 g Noże firmy Global to wysoka jakość oraz wyjątkowy design. Są bardzo lekkie, ich cienkie i twarde klingi zachowują ostrość na długo. Ergonomiczny uchwyt zapewnia nam bezpieczny i pewny chwyt. Noże zostały zaprojektowane w 1958 roku przez Komina Yamade, który zd
Szczypce do ryby, marki Global pozwolą Nam łatwo i szybko usunąć ości z małych i dużych ryb. Ergonomiczny uchwyt zapewni Nam wygodny i pewny chwyt. Szlifowane końcówki ułatwią złapanie i przytrzymanie ości.Materiał: stal nierdzewna 18/10 w matowym wykończeniuDługość: 14,5 cmWaga: 60 g
Wszechstronny nóż szefa kuchni Global 180 mm, średniej wielkości. Przeznaczony do : krojenia mięsa, siekania ziół czy krojenia warzyw w kostkę. Dzięki szerokiemu i cienkiemu ostrzu, szybko i dokładnie przetnie grubsze produkty, nie uszkadzając delikatnych składników.Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18 (18% chromu) o twardości 56-58 HRC Długość ostrza – 18cm Waga – 160g Made in Japan.
Specjalistyczny nóż do usuwania i wykrawania kości z mięsa, drobiu czy ości z ryb. Bardzo lekki, z wąską i eleastyczną krawędzią, dzięki czemu tnie bardzo precyzyjnie. Jednolita konstrukcja sprawia że produkty nie pozostają w rękojeści.Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18 (18% chromu) o twardości 56-58 HRC Długość ostrza – 16cm Waga – 124g Made in Japan.
Specjalistyczny nóż Global ze stali nierdzewnej, do krojenia różnych gatunków sera. Dzięki chcarakterystycznym otworom w klindze, tarcie jest dużo mniejsze, przez co plastry łątwoodchodzą od noża a ser sie nie kruszy. Rozwidlony czubek pozwala na podawanie kawałków sera z deski.Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18 (18% chromu) o twardości 56-58 HRCDługość ostrza – 14cm
Nóż ze stali nierdzewnej młotkowanej, z długim , ząbkowanym ostrzem- doskonały do krojenia grubej skórki pieczywa. Ostry i doskonale wyważony, kroi gładkie i równe kromki, bez zgniataniapuszystego wnętrza.Ostrze – 3-warstwowy materiał CROMOVA 18 SANSO (stal nierdzewna młotkowana, ząbkowane ostrze)Twardość ostrza – 58-59 HRCDługość ostrza – 23 cmWaga – 227 g Global SAI to ekskluzywna linia noży, którą Komin Yamada zaprojektował z myślą o wyzwaniach globalnego świata. Wytwarzane ręcznie w Japonii. Dzięki po
Uniwersalny nóż szefa kuchni Global SAI. Idealny do krojenia warzyw, owoców, mięsa i porcjowania kurczaka.Szeroka klinga ochroni palce przed uderzeniem o deskę do krojenia. Zaostrzony czubek ułatwi wykonywanie precyzyjnych zadań, takich jak oprawianie ryby czy krojenie cebuli w kostkę.Ostrze – 3-warstwowy materiał CROMOVA 18 SANSO (stal nierdzewna młotkowana)Twardość ostrza – 58-59 HRCDługość ostrza – 19 cmWaga – 235 gGlobal SAI to ekskluzywna linia noży, którą Komin Yamada zaprojektował z myślą o wyzwani
Bardzo ostre, uniwersalne nożyce kuchenne Global, w nowoczesnym i ergonomicznym kształcie. Wykonane z najlepszych magteriałów, zostały zaprojektowane tak aby komfortowo leżały w dłoni a siła nacisku była jak największa. Ostrze zostało wyposażone w mikroząbki, które zapobiegają wyślizgiwaniu się produktów. Doskonałe do siekania ziół, cięcia boczku czy porcjowania kurczaka. Materiał – Najwyższej jakości stal nierdzewna molibdenowo-wanadowaDługość – 21cm
Komplet 5 noży w białym bloku GKB-52CW | Global Praktyczny zestaw noży Global stanowi znakomity fundament indywidualnej kolekcji kuchennej. Blok w kształcie żaglowca wykonano ze stali nierdzewnej, zdobionej charakterystycznymi kropkami. Jego czarna podstawa ma właściwości antypoślizgowe. Blok posiada 10 otworów różnej wielkości, na 9 noży oraz pręt ostrzący lub nożyczki, co pozwala stworzyć komplet wedle własnego uznania. Podstawę można zdjąć, żeby dokładnie wyczyścić otwory i zapobiec odkładaniu się res
MinoSharp Ceramiczna ostrzałka wodna do noży | Global 440 czerwono-czarna Dwufazowa ostrzałka ceramiczna, zaprojektowana specjalnie dla noży Global i przeznaczona do ostrzenia wszystkich rodzajów noży, z wyjątkiem tych o szlifach jednostronnych, np. tradycyjnych noży japońskich. Dzięki wodzie proces ostrzenia przebiega szybciej, a fabrycznie ustawione otwory ułatwiają naostrzenie noża pod odpowiednim kątem. Gumowany uchwyt i podstawa mają właściwości przeciwpoślizgowe. Dane techniczne: Białe koło - GRU
Nóż do obierania 9cm marki Global SAI. Niewielkich rozmiarów nóż, który odgrywa jednak w kuchni kluczową rolę. Posiada wąską, cienką klingę z bardzo ostrym czubkiem, co gwarantuje precyzję przy obieraniu, krojeniu czy wydrążaniu warzyw i owoców. Nóż do obierania ma tak wiele zastosowań, że można go traktować jak miniaturową wersję noża szefa kuchni. Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18 Twardość ostrza – 58-59 HRC Długość ostrza – 9 cm Waga – 105 g Global SAI to ekskluzywna linia noży, któr
Nóż Szefa 14cm marki Global SAI. Nóż szefa kuchni to najbardziej uniwersalne narzędzie, jakie trafia do rąk kucharza. Można nim ciąć warzywa i owoce, kroić mięso, siekać zieleninę, porcjować kurczaka, a nawet kroić w plastry gorącą pieczeń. Szeroka klinga chroni palce przed uderzaniem o deskę do krojenia, a zaostrzony czubek ułatwia wykonywanie precyzyjnych zadań, jak oprawianie ryb czy krojenie cebuli w drobną kostkę. Ostrze – 3-warstwowy materiał CROMOVA 18 SANSO (stal nierdzewna młotkowana)