Idealny zestaw na prezent lub jako uporządkowanie własnej kolekcji przypraw KK. Do słoiczków mieści się cała paczka 100g przyprawy, dzięki temu zawsze mamy dostęp do świeżej i aromatycznej mieszanki. Korzystając z systemu szklanych dedykowanych naczyń uzupełnianych przyprawami "z woreczków" dbamy o środowisko rezygnując z plastiku. W skład zestawu wchodzą obklejone słoiczki plus przyprawy (do własnoręcznego przesypania).
Zapraszam w podróż na słoneczne Hawaje ! Sos ten jest modyfikacją sosu Mambo na Hawajską nutkę. Słodycz, kwaśność i aromaty egzotycznych owoców przeplatają się z lekką pikanterią. "Hawaii Sauce", to lekki i sympatyczny sosik świetnie sprawdzający się w zasadzie wszędzie i do wszystkiego :) Skala ostrości KK: 2/10
Hola Amigos ! Zapraszam na niezapomniane doznania smakowe. Mamy tu połączenie kolumbijskiej kawy Supremo z okolic Medellin i specjalnie skomponowanej mieszanki przypraw. Ciężkie korzenno-dymne aromaty idealnie łączą się z niezwykłym smakiem kawy i słodyczą cukru trzcinowego. Supremo w 100% dedykowana jest wszelakiemu mięsiwu. Indyk, wieprzowina, wołowina, kurczak wraz z Supremo są dla siebie po prostu stworzone. Podczas gotowania z użyciem Supremo, dookoła unosi się lekki aromat świeżo zaparzanej kawy,
Skład: Papryka słodka, sól morska bez antyzbrylacza, papryka wędzona, kardamon, pieprz biały, kurkuma, czosnek. Sól użyta jest solą morską BEZ antyzbrylacza, to ważna informacja dla naszego zdrowia. Opakowanie 100g.
Z dumą przedstawiam pierwszą autorską przyprawę "KK Original" ! Pasuję niemal do wszystkiego: mięsiwa, ryby, owoce morza, nawet warzywa ;) Smaki typowe dla kuchni tex-mex, ostrość jest wyczuwalna ale stanowi jeno tło dla reszty przypraw. Jest to mieszanka, którą stosuję najczęściej :) Ps. Tak na szybko: 1. Idealny burger - dodaj "KK Original" do zmielonego mięsa i kilka kropel "łuster", grilluj jak chcesz... 2. Idealne żeberka - posyp sowicie żebra z każdej strony, poczekaj kilka godzin i n
Czołem Waszmościom ! Rad jestem, że mogę przedstawić Wam Szczerbca. Bowiem nie tylko takowy miecz istniał w historyji Polaków ale również i przyprawa takowa występuje. Owa mieszanina aromatycznych korzeni i najprzedniejszych ziół stanowi nie lada kamractwo dla wszelkiego rodzaju mięsiw, bigosów, ryb czy warzyw. Szczerbiec najlepiej czuje się w kuchni staropolskiej, typowo jesienno-zimowej gdy trza się mocarnie pokrzepić sutą strawą. Dania pieczyste również wychodzą bez zbędnego ambarasu gdy na podoręd
Receptura na Zmorę powstała podczas ostatniej pełni księżyca roku solarnego. Mamy tu mocną pikanterię, a w zasadzie pierność różnego rodzaju pieprzu, połączoną z subtelnymi i dość niezwykłymi aromatami pozostałych ingrediencji. Z początku dostajemy mocny strzał pieprzu i chilli, który jednak po chwili znika pozostawiając bliżej nie określony magiczny posmak...coś niezwykłego ! Zmora najlepiej działa w nocy więc marynować w tej przyprawie polecam właśnie w tym czasie. Skala ostrości KK: 4/10 Skład: P
Skala ostrości KK: 0/10 Skład: Pieprz ziołowy, sól morska, jałowiec, kozieradka, cebula, czosnek, majeranek, czosnek niedźwiedzi Warto wspomnieć dla ułatwienia, że jest to przyprawa "kompletna". Czyli zawiera ona w sobie już sól, więc do doprawiania nie potrzeba nic więcej. Sól użyta jest solą morską BEZ antyzbrylacza, to ważna informacja dla naszego zdrowia. Opakowanie 100g.
Przedstawiam sos BBQ z prawdziwie słowiańską nutą ! Zmora BBQ to połączenie klasycznych smaków barbecue z magią przyprawy Zmora. Mamy tu zatem charakterystyczne słodko, pikantne, pomidorowe, lekko przydymione nuty. Sos jest pierny od Zmory oraz pikantny od papryk cayenne. Bilans między ostrością, a smakiem jest tu jednak idealnie zachowany. Jako, że Zmora BBQ wytwarzana jest z najwyższej jakości składników można śmiało powiedzieć, że jest to sos "PRIME" czyli najwyższej jakości. Nie ma tu sztucznych arom
W skład zestawu wchodzą: -Original -Area 51 -Leśne Licho -Zmora -Szczerbiec Idealny zestaw na prezent lub jeśli chcesz rozpocząć przygodę z Mieszankami KK. Polecam ! Opakowania 200g
Czołem Waszmościom ! Rad jestem, że mogę przedstawić Wam Szczerbca. Bowiem nie tylko takowy miecz istniał w historyji Polaków ale również i przyprawa takowa występuje. Owa mieszanina aromatycznych korzeni i najprzedniejszych ziół stanowi nie lada kamractwo dla wszelkiego rodzaju mięsiw, bigosów, ryb czy warzyw. Szczerbiec najlepiej czuje się w kuchni staropolskiej, typowo jesienno-zimowej gdy trza się mocarnie pokrzepić sutą strawą. Dania pieczyste również wychodzą bez zbędnego ambarasu gdy na p
Skala ostrości KK: 0/10 Skład: Pieprz ziołowy, sól morska, jałowiec, kozieradka, cebula, czosnek, majeranek, czosnek niedźwiedzi Warto wspomnieć dla ułatwienia, że jest to przyprawa "kompletna". Czyli zawiera ona w sobie już sól, więc do doprawiania nie potrzeba nic więcej. Sól użyta jest solą morską BEZ antyzbrylacza, to ważna informacja dla naszego zdrowia. Opakowanie 200g.
Odważysz się... ? Skala ostrości KK: 7/10 Skład: Ostra papryka, sól morska, chilli, cayenne, czosnek, pieprz nepalski. Warto wspomnieć dla ułatwienia, że jest to przyprawa "kompletna". Czyli zawiera ona w sobie już sól, więc do doprawiania nie potrzeba nic więcej. Sól użyta jest solą morską BEZ antyzbrylacza, to ważna informacja dla naszego zdrowia. Opakowanie 200g.
Receptura na Zmorę powstała podczas ostatniej pełni księżyca roku solarnego. Mamy tu mocną pikanterię, a w zasadzie pierność różnego rodzaju pieprzu, połączoną z subtelnymi i dość niezwykłymi aromatami pozostałych ingrediencji. Z początku dostajemy mocny strzał pieprzu i chilli, który jednak po chwili znika pozostawiając bliżej nie określony magiczny posmak...coś niezwykłego ! Zmora najlepiej działa w nocy więc marynować w tej przyprawie polecam właśnie w tym czasie. Skala ostrości KK: 4/10 Skład: P
Z dumą przedstawiam pierwszą autorską przyprawę "KK Original" ! Pasuję niemal do wszystkiego: mięsiwa, ryby, owoce morza, nawet warzywa ;) Smaki typowe dla kuchni tex-mex, ostrość jest wyczuwalna ale stanowi jeno tło dla reszty przypraw. Jest to mieszanka, którą stosuję najczęściej :) Ps. Tak na szybko: 1. Idealny burger - dodaj "KK Original" do zmielonego mięsa i kilka kropel "łuster", grilluj jak chcesz... 2. Idealne żeberka - posyp sowicie żebra z każdej strony, poczekaj kilka godzin i na gril