Zastosowanie: Owoce kardamonu mają intrygujący, korzenny aromat, w kt rym można odnaleźć nutkę kamfory, eukaliptusa, cytrus w i pieprzu. Doskonały do przyprawiania dań mięsnych oraz deser w, aromatyzowania kawy, do ciast i pudding w; jako przyprawa rozgrzewająca do poncz w, grzanego wina i piwa W zakładzie przetwarzane są gorczyca i seler. Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu. Waga netto: 15 g
Zastosowanie: Natka pietruszki jest ceniona nie tylko jako przyprawa, za swoje właściwości smakowe, ale r wnież jako witaminowa bomba. Liście pietruszki pasują do wszelkiego rodzaju bulion w mięsnych, dań z mięs, zup i sok w warzywnych, sur wek oraz sałatek. Natka pietruszki poprawia i reguluje trawienie, niweluje wzdęcia, poprawia odporność, ma pozytywny wpływ na wzrok, odświeża oddech, łagodzi kaszel, usuwa nadmiar wody w organizmu, ma działanie moczopędne oraz pozytywny wpływ na pracę nerek, wspomaga o
Zastosowanie: Czarny pieprz to więcej niż kuchenna przyprawa. Badania potwierdzają, że jego działanie może skutecznie zwalczyć otyłość oraz związane z nią choroby. Może zawierać śladowe ilości selera, gorczycy i dwutlenku siarki. Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu. Waga netto: 100 g
Zastosowanie: Aromat rozmarynu najlepiej komponuje się z wędlinami, mięsami czy sosami. Przyprawa ta odgrywa kluczową rolę w kuchni bałkańskiej czy hiszpańskiej. Rozmaryn zawiera oleje eteryczne, miedzy innymi kamforę i eukaliptol. To dlatego jego zapach jest tak wyrazisty. Co więcej rozmaryn wspomaga trawienie i ma zbawienny wpływ na żołądek. W zakładzie przetwarzane są gorczyca i seler. Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu. BEZ KONSERWANT W Waga netto: 30 g
Zastosowanie: Pieprz biały stanowi dojrzałą część owocu pieprzu czarnego, kt ra po namoczeniu w wodzie, ma usuwaną zewnętrzną część owocni. Smak pieprzu białego jest bardziej delikatny i mniej palący niż pieprzu czarnego. Pieprz biały mielony stosowany jest do przyprawiania białych mięs, białych sos w, pasztet w, ryb i ser w. Uwydatnia także walory smakowe sałatek, zup, dań z warzyw, podrob w i jaj oraz sok w warzywnych, a także wyrob w cukierniczych. Pieprz Biały należy dodawać pod koniec przyrządzania p
Zastosowanie: Czarny pieprz to więcej niż kuchenna przyprawa. Badania potwierdzają, że jego działanie może skutecznie zwalczyć otyłość oraz związane z nią choroby. Może zawierać śladowe ilości selera, gorczycy i dwutlenku siarki. Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu. Waga netto: 250 g
Zastosowanie: Majeranek to bardzo aromatyczne zioło, kt re przywędrowało z Azji Mniejszej. Dziś jest znany i uprawiany na całym świecie, z powodzeniem gości w kuchni jako dodatek do zup, sos w i mięsa.W zakładzie przetwarzane są gorczyca i seler. Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu. Pochodzenie: Polska Waga netto: 80 g
Zastosowanie: Owoce kardamonu mają intrygujący, korzenny aromat, w kt rym można odnaleźć nutkę kamfory, eukaliptusa, cytrus w i pieprzu. Doskonały do przyprawiania dań mięsnych oraz deser w, aromatyzowania kawy, do ciast i pudding w; jako przyprawa rozgrzewająca do poncz w, grzanego wina i piwa W zakładzie przetwarzane są gorczyca i seler. Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu. Waga netto: 15 g
Zastosowanie: Majeranek to bardzo aromatyczne zioło, kt re przywędrowało z Azji Mniejszej. Dziś jest znany i uprawiany na całym świecie, z powodzeniem gości w kuchni jako dodatek do zup, sos w i mięsa. W zakładzie przetwarzane są gorczyca i seler. Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu. Pochodzenie: Egipt Waga netto: 100 g
Zastosowanie: Korzeń lubczyku ma charakterystyczny słodko-gorzki smak. Najczęściej wykorzystywany jest jako przyprawa do zup i sos w do mięs. Rozdrobnione nasiona lubczyku dodaje się w kuchni angielskiej do chleba, ciast i innych wypiek w. Niekt rzy dodają je także do herbaty z miodem. Lubczyk jest często stosowany jako składnik mieszanek zi ł i kostek bulionowych. W przemyśle spirytusowym jest natomiast wykorzystywany do aromatyzowania w dek i likier w. Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu. W zakł
Zastosowanie: Liście laurowe są powszechnie stosowane na całym świecie. Najczęściej spotkać je możemy w zupach, sosach, gulaszach. Jest to doskonała przyprawa do ryb, mięsa i drobiu. Liść laurowy często wchodzi w skład zalewy octowej. W zakładzie przetwarzane są gorczyca i seler. Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu. Waga netto: 50 g
Zastosowanie: Kminek jest przyprawą polecaną szczeg lnie do potraw tłustych, ryb, chleba, kiszonej kapusty, kiełbasy, ziemniak w, sos w, bigosu oraz warzyw. W zakładzie przetwarzane są gorczyca i seler. Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu. Waga netto: 150 g
Zastosowanie: Charakterystyczna dla kuchni bałkańskiej, gł wnie bułgarskiej, spokrewniona z cząbrem. Doskonale nadaje się do mięs, warzyw, ser w, zup, sos w, ryb, pizzy. nadaje potrawom charakterystyczny wyrazisty smakSkładniki: Czubryca zielona Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu. Masa netto: 50 g
Zastosowanie: Przyprawa zastępująca szafran, polecana szczeg lnie do nadawania barw potrawom mięsnym, ryżu, ciast, kalafiora, owoc w morza, zup i kremowych sos w. Stosowana jest w kuchni marokańskiej do przyprawiania mięs, zwłaszcza jagnięciny oraz dań z warzyw, jest składnikiem mieszanki curry oraz dań curry. W zakładzie przetwarzane są gorczyca i seler. Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu. Waga netto: 150 g
Skład: żeń-szeń syberyjski korzeń Masa netto: 50 g