Żyto palone Weyermann to wysokiej jakości, niesłodowany, palony produkt zaprojektowany specjalnie dla miłośników piw stout oraz piw specjalnych. Wyprodukowane ze starannie wyselekcjonowanych ziaren żyta, te palone, niesłodowane ziarna żyta dodadzą Twojemu piwu niezwykłego charakteru i intensywnych nut smakowych. Ten produkt o wadze 0.25 kg jest idealnym dodatkiem do domowego warzenia piwa oraz do profesjonalnej produkcji w browarach rzemieślniczych. Jego starannie zaprojektowane właściwości sprawią, że T
Palona niesłodowana pszenica (roasted wheat) - dodatek do wszelakich piw ciemnych, specjalnych, świątecznych.
Palona niesłodowana pszenica (roasted wheat) - dodatek do wszelakich piw ciemnych, specjalnych, świątecznych.
Słód karmelowy monachijski Caramunich wykorzystujemy w piwach od pale ale po bocki, portery i stouty. Może stanowić do 5% w zasypie dla piw jasnych i 10% dla piw ciemnych.
Słód karmelowy żytni, idealny dodatek do jasnych i ciemnych piw żytnich i specjalnych. Ilość w zasypie do 15%
Słód wywodzący się z Wielkiej Brytanii i stosowany do produkcji piw o brytyjskich korzeniach. Cechuje się wyższym stopniem rozluźnienia, nieco niższą aktywnością enzymatyczną i nieco wyższą barwą w porównaniu ze słodem pilzneńskim. Ze względu na niską zawartość białka można pominąć przerwę białkową w procesie zacierania. Słód ten może stanowić do 100% zasypu. Odpowiedni do piw w stylu: ale, stout, porter.
Słód bazowy do wszelakiego rodzaju piw jasnych i ciemnych. Jeżeli chcesz otrzymać słód ześrutowany, wybierz dodatkową opcję.
Podstawowy słód do warzenia piwa w stylu: weizen, hefe-weizen, witbier, dodatek do piw w stylu koelsch, alt oraz piw niskalkoholowych. Może stanowić do maksymalnie 80% zasypu.
Słód monachijski nadaje piwu ciemniejszą barwę i wyczuwalne nuty słodowe, najczęstsze przeznaczenie to piwa monachijskie, ciemne bock, stout, oktoberfestbier, brown ale, schwarzbier. Możne stanowić 100% zasypu.
Doskonały słód jasny, najczęściej używany do pilsów. Gwarantuje złocisty kolor piwa i pełny słodowy smak. Wyprodukowany z czeskiej odmiany jęczmienia "Hanka"
Słód specjalny wnoszący specyficzny „dymny smak i aromat gotowego piwa. Może stanowić nawet 100% zasypu, zwykle stosowany w ilości 5-50% zasypu. Używany do produkcji piw w stylu: bamberger rauchbier, alaskan ale, scottish ale, kellerbier.
Słód wiedeński może stanowić do 100% udziału w zasypie. Nadaje piwu złoty kolor i pełnię smaku. Polecany do takich piwo jak Maibock, Amber Lager, Golden Ale, Maerzenbier.