Słód czekoladowy pszeniczny polecamy do piw takich jak Dunkelweizen, Altbier, stout, porter. W zasypie do 5%.
Słód żytni czekoladowy stanowi dodatek do piw górnej fermentacji m.in. w stylu: dunkel rye ale oraz różnego typu piw specjalnych, piw świątecznych. Może stanowić 5% zasypu
Orkisz to odmiana pszenicy towarzyszącej człowiekowi od wielu wieków i do dzisiaj uprawiana głównie na potrzeby zdrowej żywności ekologicznej. Uwarz więc piwo o smaku jak dawniej... Słód orkiszowy może mieć udział do 100% w zasypie. jego użycie bardzo pozytywnie wpływa na pienistość piwa
Orkisz to odmiana pszenicy towarzyszącej człowiekowi od wielu wieków i do dzisiaj uprawiana głównie na potrzeby zdrowej żywności ekologicznej. Uwarz więc piwo o smaku jak dawniej... Słód orkiszowy może mieć udział do 100% w zasypie. jego użycie bardzo pozytywnie wpływa na pienistość piwa
Niezbędny słód do warzenia piw w stylu dunkelweizen oraz pozostałych pszenicznych ciemnych. Może stanowić do 50% zasypu.
Niezbędny słód do warzenia piw w stylu dunkelweizen oraz pozostałych pszenicznych ciemnych. Może stanowić do 50% zasypu.
Słód pszeniczny ciemny Weyermann z Niemiec w wadze 0,5 kg to niezastąpiony składnik do warzenia piw w stylu dunkelweizen oraz innych pszenicznych ciemnych. Ten wysokiej jakości słód został starannie wyprodukowany przez renomowaną firmę Weyermann, która słynie z doskonałej jakości swoich produktów. Słód pszeniczny ciemny Weyermann zapewnia intensywny i bogaty smak, który doskonale pasuje do piw w stylu dunkelweizen. Dodaje głębi i pełni piwom, nadając im charakterystyczne nuty karmelu, ciemnych owoców i b
Słód specjalnie przygotowany z myślą o odtworzeniu legendarnego piwa grodziskiego. Wnosi do piwa aromaty wędzone.
Słód specjalnie przygotowany z myślą o odtworzeniu legendarnego piwa grodziskiego. Wnosi do piwa aromaty wędzone.
Podstawowy surowiec do warzenia piwa w stylu: weizen, hefe-weizen, dunkel-weizen, weizenbock, dodatek do piw w stylu koelsch, alt, witbier oraz piw niskalkoholowych. Nawet niewielki dodatek słodu pszenicznego do zasypu poprawia pienistość piwa. Może stanowić do 80% zasypu.
Podstawowy surowiec do warzenia piwa w stylu: weizen, hefe-weizen, dunkel-weizen, weizenbock, dodatek do piw w stylu koelsch, alt, witbier oraz piw niskalkoholowych. Nawet niewielki dodatek słodu pszenicznego do zasypu poprawia pienistość piwa. Może stanowić do 80% zasypu.
Jasny słód specjalny, odpowiednik słodu Biscuit - dodatek do piw belgijskich począwszy od Blond Ale do Dubble i Triple, jak również do piw owocowych i specjalnych. W zasypie nawet do 50%. Nadaje piwom wyraźny aromat słodowy i bursztynową barwę.
Jasny słód specjalny, odpowiednik słodu Biscuit - dodatek do piw belgijskich począwszy od Blond Ale do Dubble i Triple, jak również do piw owocowych i specjalnych. W zasypie nawet do 50%. Nadaje piwom wyraźny aromat słodowy i bursztynową barwę.
Jasny słód specjalny, odpowiednik słodu Biscuit - dodatek do piw belgijskich począwszy od Blond Ale do Dubble i Triple, jak również do piw owocowych i specjalnych. W zasypie nawet do 50%. Nadaje piwom wyraźny aromat słodowy i bursztynową barwę.
Słód specjalny wnoszący specyficzny „dymny smak i aromat gotowego piwa. Może stanowić nawet 100% zasypu, zwykle stosowany w ilości 5-50% zasypu. Używany do produkcji piw w stylu: bamberger rauchbier, alaskan ale, scottish ale, kellerbier.