Japońskie noże kuchenne - dystrubucja i serwis. Jesteśmy wyłącznym importerem marek Global, Tojiro, Tamahagane, Bunmei, Satake,Takeshi Saji. Polecamy nasze noże kuchenne dla amatorów, profesjonalnych kucharzy jak i na prezent. Jeśli szukasz noży dla profesjonalistów i profesjonalnych akcesoriów kuchennych sprawdź ofertę!
Sakai Takayuki Nanairo VG-10 Wine Nóż Kengata 19 cm Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić duże porcje, i odpowiednio wyprofilowany, aby swobodnie można było przesuwać klingę w obydwu kierunkach. Dane techniczne: Ostrze - nierdzewna stal VG-10 okuta warstwami stali nierdzewnejRękojeść - tworzywo absDługość całkowita 36,0 cmDługość rękojeści - 14,0 cmDługość ostrza - 19
Sakai Takayuki Rinka Silver#3 Nóż Sakimaru 39 cm Nóż Sakimaru to tradycyjny japoński nóż kuchenny o ostrzu w kształcie skrzydła. Jego nazwa pochodzi od słowa "saki", które oznacza szpic, i "maru", co oznacza okrągły. Ostrze jest szerokie u podstawy i stopniowo zwęża się do końca, tworząc szpiczaste zakończenie. Ten nóż jest zwykle używany do krojenia mięsa i ryb oraz do wykonywania precyzyjnych cięć, a jego długi i zwężający się kształt umożliwia łatwe i płynne cięcie przez składniki. Dane techniczne:
Mcusta Shinra Maxima Green SG2 9 cm Nóż składany jest doskonałym towarzyszem codziennego użytku, świetnie sprawdzi się w mieście, poradzi sobie również z lekkimi pracami w terenie. System liner lock w połączeniu z doskonałym spasowaniem elementów zapewnia bezpieczeństwo użytkowania. Pełnowymiarowa rękojeść daje komfort użytkowania. Dane techniczne: Ostrze - stal proszkowa SG2Rękojeść - drewno pakkaTwardość - 62 HRC +/- 1Długość całkowita po rozłożeniu - 21,5 cmDługość ostrza - 9,0 cmSzerokość klingi -
Mcusta Elite Corian Damascus SPG2 9 cm Nóż składany jest doskonałym towarzyszem codziennego użytku, świetnie sprawdzi się w mieście, poradzi sobie również z lekkimi pracami w terenie. System liner lock w połączeniu z doskonałym spasowaniem elementów zapewnia bezpieczeństwo użytkowania. Pełnowymiarowa rękojeść daje komfort użytkowania. Dane techniczne: Ostrze - stal proszkowa SPG2Rękojeść - corianTwardość - 62 HRC +/- 1Długość całkowita - 21,5 cmDługość ostrza - 9,0 cmSzerokość klingi - 2,5 cmDługość rę
Kanetsune AUS-8 Enyou-Tou 12 cm Średniej wielkości nóż obozowy, z dużym wycięciem pod palec. Wykonany ze stali nierdzewnej AUS-8. Rękojeść z okładzinami wykonanymi z kompozytu mahoniu. W zestawie znajduje się skórzana pochwa która pozwala bezpiecznie przenosić nóż na pasie. Dane techniczne: Ostrze - nierdzewna stal AUS-8Rękojeść - drewno mahońTwardość - 58-59 HRCDługość całkowita - 27,0 cmDługość rękojeści - 12,5 cmDługość ostrza - 12,0 cmSzerokość klingi - 3,6 cmGrubość klingi - 5,1 mmSposób ostrzenia
Kanetsune AUS-8 Reazen-Tou 15 cm Średniej wielkości nóż obozowy, z dużym wycięciem pod palec. Wykonany ze stali nierdzewnej AUS-8. Rękojeść z okładzinami wykonanymi z kompozytu mahoniu. W zestawie znajduje się skórzana pochwa która pozwala bezpiecznie przenosić nóż na pasie. Dane techniczne: Ostrze - nierdzewna stal AUS-8Rękojeść - drewno mahońTwardość - 58-59 HRCDługość całkowita - 30,5 cmDługość rękojeści - 14,2 cmDługość ostrza - 15,0 cmSzerokość klingi - 5,0 cmGrubość klingi - 6,0 mmSposób ostrzeni
Kanetsune 940 VG-1 Nóż Szefa kuchni 18 cm Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów. Dane techniczne: Ostrze - rdzeń stal nierdzewna VG-1 okuty stalą SUS410Rękojeść - drewno pakkaTwardość - 59-60 HRCDługość całkowita - 30,5 cmDługość ostrza - 18
Kanetsune 900 VG-10 Nóż Szefa kuchni 21 cm Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów. Dane techniczne: Ostrze - rdzeń stal nierdzewna VG-10 okuta 16 warstwami staliRękojeść - drewno mahońTwardość - 60-61 HRCDługość całkowita - 30,6 cmDługość ręk
Kanetsune Minamo-kaze Nóż Kiritsuke Gyuto 21 cm Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów. Dane techniczne: Ostrze - stal nierdzewna ZA-18Rękojeść - czerwone drewno pakkaTwardość - 60-61 HRCDługość całkowita - 35,0 cmDługość rękojeści - 12,7 cmD
Global Ukon Nóż do porcjowania 21 cm Klasyczny nóż do porcjowania, dzięki któremu można schludnie pokroić duże porcje mięsa na plastry lub mniejsze kawałki, a także oddzielić mięso od kości. Idealnie się sprawdza przy serwowaniu kruchego indyka, pieczonej szynki czy jagnięciny. Najlepiej przytrzymać mięso specjalnym widelcem do porcjowania i kroić je w poprzek włókien. Dane techniczne: Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18Rękojeść - stalowa wypełniona piaskiemTwardość – 56-58 HRCDługość całkowita – 35,8
Bunmei Nóż Yanagi Sashimi 27cm Noże kuchenne Yanagi to najpopularniejsza odmiana noża do sashimi, pochodząca z zachodniego regionu Japonii, zwanego Kansai. „Yanagi” znaczy w języku japońskim „wierzba”, ponieważ klinga tego noża przypomina kształtem cienki liść wierzby. Jest długa i wąska, więc idealnie się nadaje do plastrowania surowej ryby lub mięsa jednym cięciem, praktycznie bez przyciskania noża. Yanagi może także służyć do oprawiania ryb i zdejmowania z nich skóry, jeśli usunięto wcześniej ości.
Bunmei Nóż Deba 16,5 cm Deba to tradycyjny nóż japoński pełniący równocześnie funkcję noża do filetowania ryb lub drobiu, noża do porcjowania mięsa i wszechstronnego, lekkiego tasaka. Ostrzony jednostronnie, jest wystarczająco finezyjny, aby kroić produkty na cienkie plastry, i wystarczająco mocny, aby przecinać nieduże ości. Stosunkowo krótkie ostrze umożliwia pełną kontrolę nad narzędziem. Klasyczna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni. Dane techniczne:
Takeshi Saji BTQ R-2 Black Nóż do obierania 9 cm Poręczny nóż kuchenny, idealny do obróbki mniejszych powierzchni. Krótkie i cienkie ostrze pozwala na łatwe manewrowanie, a zaostrzony czubek pomaga w wykrawaniu niechcianych miejsc w owocach i warzywach. Dane techniczne: Ostrze – rdzeń ze stali proszkowej R-2 okuty stalą nierdzewnąRękojeść – niebieski turkus ze stalowym bolsterem wykończonym na wysoki połyskTwardość – 62-63 HRCDługość całkowita – 20,6 cmDługość ostrza – 9,0 cmSzerokość klingi – 3,1 cmGr
Takeshi Saji BTQ R-2 Black Nóż uniwersalny 13 cm Poręczny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Nóż uniwersalny doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki "w kostkę", krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży. Dane techniczne: Ostrze – rdzeń ze stali proszkowej R-2 okuty stalą nierdzewnąRękojeść – niebieski turkus ze stalowym bolsterem wykończonym na wysoki połyskTwardość – 62-63 HRCD
Takeshi Saji BTQ R-2 Black Nóż uniwersalny 15 cm Poręczny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Nóż uniwersalny doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki "w kostkę", krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży. Dane techniczne: Ostrze – rdzeń ze stali proszkowej R-2 okuty stalą nierdzewnąRękojeść – niebieski turkus ze stalowym bolsterem wykończonym na wysoki połyskTwardość – 62-63 HRCD