Opis producenta/dystrybutora: Najstarsze zastosowanie kora dębu ma jako środek kąpielowy i kosmetyczny. Stosuje się ją w postaci kąpieli lub okład w przy oparzeniach, odmrożeniach, stanach zapalnych sk ry oraz jako środek ściągający i gojący. Mycie głowy naparem z kory dęb wzmacnia je, przyciemnia oraz likwiduje stany zapalne. Spos b użycia: Jedną łyżeczkę zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut. Pić 1-2 razy dziennie. Skład: kora dębu* 100% Masa netto: 100 g
Susz młodego koperku stosuje się jako dodatek smakowy oraz wzbogacający dodatek w witaminę C. Stosowana jest gł wnie do zup, rosoł w, ziemniak w i sos w. Skład: koperek 100% Masa netto: 30g
Opis producenta/dystrybutora: Z liści bor wki czernicy można wykonać smaczną i zdrową herbatkę. Spos b użycia: Jedną łyżeczkę zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut. Pić 1-2 razy dziennie. Skład: liść bor wki czernicy* 100% Masa netto: 25 g Wszystkie opisy maja charakter wyłącznie informacyjny. Nie stanowią formy konsultacji lekarskiej. Nie powinny być traktowane jako zalecenia do stosowania danego produktu, a jedynie mają na celu poszerzenie wiedzy czyteln
Suszony owoc jałowca stosowany jest do mięs i drobiu "na dziko", do dziczyzny, baraniny, potraw z fasoli. Dodaje się go do mieszanek peklujących, marynat, kiszonych og rk w i kapusty. Skład: jałowiec 100% Masa netto: 30g
Opis producenta/dystrybutora: Owoc głogu służy do sporządzania zdrowych nalewek lub herbatek. Zalecany jest szczeg lnie dla os b w starszym wieku. Spos b użycia: Jedną łyżeczkę zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut. Pić 1-2 razy dziennie. Skład: owoc głogu* 100% Masa netto: 100 g Wszystkie opisy maja charakter wyłącznie informacyjny. Nie stanowią formy konsultacji lekarskiej. Nie powinny być traktowane jako zalecenia do stosowania danego produktu, a jedynie
Aromatyczne liście czosnku niedźwiedziego stanowią doskonałą przyprawę. Nadają wyrazu wielu potrawom. Jak podaje literatura zielarska czosnek niedźwiedzi pobudza apetyt, ma silne działanie bakteriob jcze, korzystnie działa na serce, ,pobudza wydzielanie soku żołądkowego i ż łci. Zastosowanie: Doskonale nadaje się do zup, sos w, sałatek, jako posypka do kanapek, zapiekanek itp. Skład: czosnek niedźwiedzi 100% Masa netto: 25g
Kolendra służy do przyprawiania wędlin (zwłaszcza mortadeli i serdelowej), pasztet w, konserw mięsnych i rybnych, likier w i w dek oraz wielu mieszanek przyprawianych np. pieprzu ziołowego i curry. Skład: kolendra 100% Masa netto: 30g
Opis producenta/dystrybutora: Arcydzięgiel nazywany jest często polskim żeń-szeniem, ponieważ jego właściwości są w pewnej mierze podobne do żeń-szeniem, ponieważ jego właściwości są w pewnej mierze podobne do żeń-szenia. Jak podaje literatura zielarska korzeń arcydzięgla wzmacnia odporność organizmu, reguluje trawienie i perystaltykę jelit, działa r wnież relaksująco. Spos b użycia: Jedną łyżeczkę zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut. Pić 1-2 razy dzienn
Mieszanki powstają ze specjalnie wyselekcjonowanych, najwyższej jakości, ręcznie pakowanych składników. Nadają się do sporządzania smacznych, aromatycznych naparów pełnych naturalnego bogactwa, które powodzeniem mogą zastępować inne codzienne napoje. Sposób użycia: Jedną łyżeczkę herbatki zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut. Pić 1-2 razy dziennie. Skład: ziele cykorii podróżnika* 20%, ziele rzepiku*, bukwicy*, krwawnika*, bylicy*, liść bobrka*, mięty*, kł
Jest to jedna z najcenniejszych i najdroższych przypraw. Kardamon dodajemy do ciast, kawy, marynat, słodkich deser w oraz likier w i win. Skład: kardamon 100% Masa netto: 50g
Opis producenta/dystrybutora: Według literatury zielarskiej guz brzozy można stosować jako środek podnoszący odporność organizmu. Spos b użycia: 1 łyżeczkę guza brzozy zalać szklanką wody lub mleka. Skład: Piptoporus betunus 50%, inonotus obliquus 50% Masa netto: 50g Wszystkie opisy maja charakter wyłącznie informacyjny. Nie stanowią formy konsultacji lekarskiej. Nie powinny być traktowane jako zalecenia do stosowania danego produktu, a jedynie mają na celu poszerzenie wiedzy czytelnika.
Herbatkę polecamy jako element diety dla osób mających skłonności do zaparć. Sposób użycia: Jedną łyżeczkę herbatki zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut. Pić 1-2 razy dziennie. Skład: owoc jarzębiny* 20%, bzu czarnego*, liść babki*, jeżyny*, dzikiej mięty*, pokrzywy*, ziele lnicy*, janowca*, cykorii* w różnych proporcjach Masa netto: 50 g
Kolendra służy do przyprawiania wędlin (zwłaszcza mortadeli i serdelowej) pasztet w, konserw mięsnych i rybnych, likier w i w dek oraz wielu mieszanek przyprawowych np. pieprzu ziołowego i curry. Skład: kolendra mielona 100% Zawartość netto: 30g
Kolendra służy do przyprawiania wędlin (zwłaszcza mortadeli i serdelowej) pasztet w, konserw mięsnych i rybnych, likier w i w dek oraz wielu mieszanek przyprawowych np. pieprzu ziołowego i curry. Skład: kolendra 100% Zawartość netto: 30g
Popularna i znana przyprawa do wszelkich potraw, smacznej domowej kuchni. Czosnkiem przyprawia się sery, sałatę, potrawy z grzyb w, mięso, dziczyznę, ryby i sosy. Poprawia on smak białego sera, jogurt w oraz pieczywa. Skład: czosnek 100% Masa netto: 50g