DARY NATURY

Bodziszek cuchnący ziele BIO 25g DARY NATURY

Bodziszek cuchnący ziele BIO 25g DARY NATURY

Opis producenta/dystrybutora: Kąpiel w naparze z ziela bodziszka cuchnącego ma działanie ściągające. Poprawia stan sk ry, łagodzi podrażnienia. Kąpiele zalecane są dla os b mających wrażliwą sk rę. Dawniej używano przy bielactwie. Spos b użycia: Jedną łyżeczkę zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut. Pić 1-2 razy dziennie. Skład: ziele bodziszka cuchnącego* 100% Masa netto: 25g Wszystkie opisy maja charakter wyłącznie informacyjny. Nie stanowią formy konsult

idź do sklepu
Brzoza liść BIO 50g DARY NATURY

Brzoza liść BIO 50g DARY NATURY

Opis producenta/dystrybutora: Według literatury zielarskiej liść brzozy należy do grupy zi ł "oczyszczających krew". Harmonizuje także działanie układu moczowego. Spos b użycia: Jedną łyżeczkę zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut. Pić 1-2 razy dziennie. Skład: liść brzozy Eko 100% Masa netto: 50 g Wszystkie opisy maja charakter wyłącznie informacyjny. Nie stanowią formy konsultacji lekarskiej. Nie powinny być traktowane jako zalecenia do stosowania danego

idź do sklepu
Gałka muszkatołowa cała 30g DARY NATURY

Gałka muszkatołowa cała 30g DARY NATURY

Jako przyprawy używamy jej w niewielkiej ilości. Dodaje się jej do kapusty, szparag w, szpinaku, marchwi, pora, zupy ziemniaczanej i jarzynowej. Gałką możemy przyprawić dr b, mięso jagnięce i kiełbasy. Skład: gałka muszkatołowa 100% Masa netto: 30g

idź do sklepu
Gałka muszkatołowa mielona 30g DARY NATURY

Gałka muszkatołowa mielona 30g DARY NATURY

Jako przyprawy używamy jej w niewielkiej ilości. Dodaje się jej do kapusty, szparag w, szpinaku, marchwi, pora, zupy ziemniaczanej i jarzynowej. Gałką możemy przyprawić dr b, mięso jagnięce i kiełbasy. Skład: gałka muszkatołowa 100% Masa netto: 30g.

idź do sklepu
Imbir 60g DARY NATURY

Imbir 60g DARY NATURY

Stosuje się jako przyprawę do zup pieczonego mięsa wieprzowego, dziczyzny, baraniny. Dodaje delikatnego smaku potrawom z ryżu, jajek, słodkim deserom, kompotom, r żnym słodyczom. Imbir dodaje się do og rk w marynowanych i dyni marynowanej. Skład: imbir 100% Masa netto: 60g

idź do sklepu
Natka pietruszki 20g DARY NATURY

Natka pietruszki 20g DARY NATURY

Susz młodej naci pietruszki stosuje się jako dodatek smakowy oraz wzbogacający w witaminę C. Stosuje się gł wnie do zup, rosoł w ziemniak w, sos w. Skład: nać pietruszki: 100% Zawartość netto: 20g

idź do sklepu
Herbatka Polecana przy nadciśnieniu BIO 200g DARY NATURY

Herbatka Polecana przy nadciśnieniu BIO 200g DARY NATURY

Według literatury zielarskiej właściwości ziół i owoców wchodzących w skład kompozycji mogą pomóc osobom mającym problem z nadciśnieniem. Sposób użycia: Jedną łyżeczkę herbatki zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut. Pić 1-2 razy dziennie. Skład: owoc róży*, głogu* po 20%, ziele jemioły*, serdecznika*, kwiat głogu*, korzeń kozłka*, liść poziomki* w różnych proporcjach Masa netto: 200 g

idź do sklepu
Ziele angielskie BIO 50g DARY NATURY

Ziele angielskie BIO 50g DARY NATURY

Całe ziarenka dodaje się do marynat, szczeg lnie wzbogaca smak ciemnych sos w, polepsza walory smakowe kompan w i likier w. Skład: ziele angielskie 100% Masa netto: 50g

idź do sklepu
Trawa cytrynowa BIO 20g DARY NATURY

Trawa cytrynowa BIO 20g DARY NATURY

Trawę cytrynową używa się w kuchni południowo-azjatyckiej oraz południowo-amerykańskiej. Aromat i smak przypominający trochę cytrynę, ale bez jej kwaskowatości. Wzbogaca się nią smak zup, sałatek, napoj w, deser w a nawet dań drobiowych przyprawianych curry. Suszone źdźbła trawy cytrynowej można dodać do herbaty. Skład: trawa cytrynowa 100% Masa netto: 20g

idź do sklepu
Tymianek BIO 20g DARY NATURY

Tymianek BIO 20g DARY NATURY

Jak opisuje literatura zielarska ziele tymianku może pom c w trawieniu tłustych potraw. Jest przydatnym dodatkiem do wieprzowiny, baraniny, kaczki lub gęsi. Stosuje się go r wnież do produkcji likier w i syrop w. Skład: tymianek 100% Masa netto: 20g

idź do sklepu
Goździki mielone 30g DARY NATURY

Goździki mielone 30g DARY NATURY

Goździki to aromatyczna przyprawa używana do przyprawiania mięs, dziczyzny, ryb i marynat. Stosowane są też do wyrob w cukierniczych, dżem w, konfitur a także grzanego wina. Skład: goździki mielone 100% Masa netto: 30g.

idź do sklepu
Herbatka Polecana przy nadmiarze cholesterolu BIO 50g DARY NATURY

Herbatka Polecana przy nadmiarze cholesterolu BIO 50g DARY NATURY

Herbatka wykonana jest z ziółek sprzyjających obniżeniu ilości cholesterolu we krwi. Sposób użycia: Jedną łyżeczkę herbatki zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut. Pić 1-2 razy dziennie. Skład: ziele pięciornika kurzego*, przetacznika*, kłącze perzu*, owoc jarzębiny po 15%, ziele jasnoty*, uczepu*, karczocha*, kwiat przelotu*, bzu czarnego* w różnych proporcjach  Masa netto: 50 g

idź do sklepu
Papryka słodka 60g DARY NATURY

Papryka słodka 60g DARY NATURY

Dodaje się jej w niewielkich ilościach do gulaszu, sznycli, pieczeni, mięsa z rusztu. Przyprawiamy nią zupy jarzynowe, dr b, sosy, potrawy z jaj i białego sera. Skład: papryka słodka 100% Masa netto: 60g

idź do sklepu
Pieprz biały mielony 50g DARY NATURY

Pieprz biały mielony 50g DARY NATURY

Pieprz biały charakteryzuje się delikatnym i wyrafinowanym smakiem. Używany przede wszystkim do białych sos w oraz tam, gdzie chcemy uzyskać bardziej delikatny smak niż przy użyciu pieprzu czarnego. Masa netto: 50g Skład: pieprz biały mielony 100%

idź do sklepu
Pieprz cayenne 60g DARY NATURY

Pieprz cayenne 60g DARY NATURY

Pikantna przyprawa z XVIII wieku, używana do wyostrzania smaku. Stosuje się | ją do roślin strączkowych, drobiu, sos w, gulaszu, owoc w morza. Masa netto: 60g Skład: Pieprz cayenne 100%

idź do sklepu