Według literatury zielarskiej właściwości zi ł i owoc w wchodzących w skład kompozycji mogą być pomocne dla os b walczących z grypą. Naturalne, ekologiczne zioła i owoce mogą być stosowane przez dzieci jak i osoby starsze. Systematyczne picie jej w okresie zagrożenia grypy z pewnością zmniejszy ryzyko zachorowania.Spos b użycia: 1 łyżeczkę herbatki zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut. Skład: malina, bez, owoc, lipa, krwawnik, bez kwiat, podbiał, słoneczni
W skład herbatki wchodzą ekologiczne zioła z grupy tzw, 'oczyszczających krew'. Herbatka oprócz picia może służyć także do obmywania twarzy. Systematyczne używanie tych ziółek daje doskonałe efekty. Sposób użycia: 1 saszetkę herbatki zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut. Skład: ziele krwawnika, uczepu, rzepiku, owsa, pokrzywy, rdestu ptasiego, korzeń łopianu, mniszka, kłącze perzu w różnych proporcjach Masa netto: 40g (20 saszetek x 2g).
Herbatka wykonana jest z ziółek spowalniających niekorzystne procesy związane z wiekiem. Sposób użycia: 1 saszetkę herbatki zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10- 15 minut. Pić 2 razy dziennie. Skład: róża owoc* 25%, rdest ptasi ziele*, liść brusznicy*, miodunki*, pokrzywy*, ziele lebiodki*, krwawnika*, skrzypu*, naowocnia fasoli*, kwiat głogu*, owoc róży (w różnych proporcjach) Masa netto: 40 g (20 saszetek po 2 g)
Herbatki o podobnym składzie przez wiele wieków były ulubionym napojem Słowian. Są one sporządzane i pite do dzisiejszego dnia w niektórych okolicach Polski Wschodniej. Podstawowy składnik - ziele kiprzycy - w smaku przypomina najlepsze herbaty zielone. Według literatury zielarskiej skład tej mieszanki jest doskonałym środkiem łagodzącym bóle głowy, pozytywnie wpływa na układ pokarmowy i moczowy. Z powodzeniem może zastąpić inne codzienne napoje. Sposób użycia: 1 saszetkę zalać szklanką wrzątku, pozost
Mieszanki powstają ze specjalnie wyselekcjonowanych, najwyższej jakości, ręcznie pakowanych składników. Nadają się do sporządzania smacznych, aromatycznych naparów pełnych naturalnego bogactwa, które powodzeniem mogą zastępować inne codzienne napoje. Sposób użycia: 1 saszetkę herbatki zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10- 15 minut. Pić 2 razy dziennie. Skład: ziele cykorii podróżnika* 20%, ziele rzepiku*, bukwicy*, krwawnika*, bylicy*, liść bobrka*, mięty*, kłącze
Herbatka polecana jest jako środek wspomagający krążenie. Sposób użycia: 1 saszetkę herbatki zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10- 15 minut. Pić 2 razy dziennie. Skład: owoc głogu* 20%, ziele owsa*, gryki*, bukwicy*, serdecznika*, ostrożenia*, nostrzyka*, liść pokrzywy*, dzikiej mięty*, nasiona dzikiej marchwi* w rożnych proporcjach Masa netto: 40 g (20 saszetek po 2 g)
Herbatkę ta polecamy dla osób ze skłonnościami do chorób gardła oraz górnych dróg oddechowych, jako środek likwidujący chrypkę, osłaniający, wykrztuśny oraz przeciwzapalny. Polecana także jako środek łagodzący kaszel, pomagający w odkrztuszaniu. Środek ten jest także polecany dla osób dużo mówiących oraz pracujących w zanieczyszczonym środowisku. Sposób użycia: 1 saszetkę herbatki zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut. Pić 2 razy dziennie. Przechowywać w su
Herbatka wykonana z ekologicznych zi ł i owoc w. Zwiększa ilość pokarmu, a także dostarcza karmiącej mamie wiele cennych substancji. Składniki znajdujące się w ziołach przechodzą do mleka matki co zapobiegają wzdęciom u dziecka. Spos b użycia: 1 saszetkę herbatki zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut. Pić 2 razy dziennie. Przechowywać w suchym miejscu. Skład: ziele rutwicy*, liść melisy*, pokrzywy*, owoc r ży* i maliny*, kminek*, porzeczka* czerwona*, kwiat
Według literatury zielarskiej właściwości owoców oraz ziół wchodzących w skład kompozycji mogą być stosowane jako doskonały środek dla osób ze skłonnością do przeziębień, powstawania stanów zapalnych, itp. Jak podaje literatura zielarska wymienione w składzie owoce oraz zioła zawierają wiele cennych witamin oraz naturalne związki podobne do tych, jakie znajdują się w aspirynie. Polecana w celu wzmocnienia systemu immunologicznego. Sposób użycia: 1 saszetkę herbatki zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod
Według literatury zielarskiej właściwości ziół i owoców wchodzących w skład kompozycji mogą być pomocne dla osób uczulonych na różnego rodzaju substancje. Sposób użycia: 1 saszetkę herbatki zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10- 15 minut. Pić 2 razy dziennie. Skład: ostrożeń ziele* 15%, świetlik ziele*, jeżyna liść*, malina owoc*, pięciornik kurze ziele*, róża owoc*, łopian korzeń*, dzięgiel liść*, pokrzywa liść*, nagietek płatki*, przytulia ziele*, mniszek korzeń*
Wiesiołek nasiona ekologiczne Według literatury wiesiołek posiada nienasycone kwasy tłuszczowe, skrobię, witaminy i wiele soli mineralnych; korzystnie wpływa przy chorobach skóry, miażdżycy, cukrzycy, reumatyzmie. Najlepiej spożywać w postaci całych lub zmielonych nasion, jako dodatek do musli, kefirów i jogurtów. Opakowanie 100g Skład nasiona wiesiołka EKO
ŻOŁĘDZIOWKA kawa ekologiczna Jest to bardzo zdrowa, posilna i wzmacniająca kawa. Według literatury zielarskiej daje uczucie sytości, wzmacnia żołądek, wątrobę i śledzionę, pomaga zlikwidować zaburzenia żołądkowe. W dawnych czasach pita była zar wno na dworach, jak i w wiejskich chatach, szczeg lnie przez osoby osłabione, po przebytych chorobach oraz jako środek og lnie wzmacniający Skład: 95% prażone żołędzie, 5% dodatki (kardamon, imbir, cynamon, goździki) . Masa netto: 100g
Mieszanka przyprawowa przeznaczona do dań z grilla. Sklad: (w r żnych proporcjach) papryka ostra, papryka słodka, bazylia, cząber, liść laurowy, majeranek, melisa, tymianek, koper ogrodowy Masa netto: 30g
Skład: chilli, pieprz czarny mielony, imbir mielony, kolendra, cynamon mielony, ziele angielskie, kozieradka, goździki, majeranek Masa netto: 50g
Mieszanka na bazie suszonych pomidor w z dodatkiem czosnku niedźwiedziego i czarnuszki pasuje do dań kuchni śr dziemnomorskiej oraz do mięs pieczonych, sos w, zapiekanek i jajecznicy. Skład: pomidor 80%, czosnek niedźwiedzi, czarnuszka (w r żnych proporcjach). Zawartość netto: 40g