Mistrz Takeshi Saji

Takeshi Saji WBB Chiński nóż do siekania 22 x 11 cm R-2

Takeshi Saji WBB Chiński nóż do siekania 22 x 11 cm R-2

Takeshi Saji WBB Chiński nóż do siekania 22 x 11 cm R-2 Tasak chiński, który w kuchni azjatyckiej wykorzystywany jest na co dzień do krojenia różnych produktów i pełni funkcję noża szefa kuchni. Posiada solidną, lecz stosunkowo cienką klingę, więc nie można nim rąbać kości ani mrożonek. Szeroki, ostry nóż to doskonałe narzędzie do takich zadań, jak krojenie warzyw w kostkę, porcjowanie drobiu, siekanie surowego mięsa czy rozgniatanie czosnku lub imbiru. Dane techniczne: Ostrze - stal 61 warstwowa rdzeń

idź do sklepu
Takeshi Saji IW Aogami#2 Color Nóż Uniwersalny 13cm

Takeshi Saji IW Aogami#2 Color Nóż Uniwersalny 13cm

Takeshi Saji IW Aogami#2 Color Nóż Uniwersalny 13cm Poręczny uniwersalny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki "w kostkę", krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży. Dane techniczne: Ostrze - 11 warstwowa stal, rdzewny rdzeń Blue Steel #2 okuty 10 warstwami stali nierdzewnej, mosiądzu i miedzi Rękojeść - drewno żelazneTwardość - 62 HRC +/- 1D

idź do sklepu
Takeshi Saji IW Aogami#2 Color Nóż Santoku 18cm

Takeshi Saji IW Aogami#2 Color Nóż Santoku 18cm

Takeshi Saji IW Aogami#2 Color Nóż Santoku 18cm Japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Posiada obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szeroką klingę, na którą można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść do salaterki lub na patelnię. Nóż Santoku doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia. Dane techniczne: Ostrze - 11 warstwowa stal, rdzewny rdzeń Blue Steel #2

idź do sklepu
Takeshi Saji Blue Steel Nóż Santoku ręcznie kuty 18 cm

Takeshi Saji Blue Steel Nóż Santoku ręcznie kuty 18 cm

Takeshi Saji Blue Steel Nóż kuchenny Santoku ręcznie kuty 18 cm Japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Posiada obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szeroką klingę, na którą można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść do salaterki lub na patelnię. Nóż Santoku doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia. Dane techniczne: Ostrze - 11 warstwowa stal, rdzewny rdze

idź do sklepu
Takeshi Saji Blue Steel Nóż Szefa kuchni ręcznie kuty 21 cm

Takeshi Saji Blue Steel Nóż Szefa kuchni ręcznie kuty 21 cm

Takeshi Saji Blue Steel Nóż kuchenny szefa ręcznie kuty 21 cm Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. We wprawnych rękach poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Długość ostrza pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem. Dane techniczne: Ostrze - 11 warstwowa stal, rdzewny rdzeń Blue Steel #2 okuty 10 warstwami stali nierdzewnej, mosiądzu i m

idź do sklepu
Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Nóż Kiritsuke 21cm

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Nóż Kiritsuke 21cm

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Nóż Kiritsuke 21cm Japoński nóż kuchenny mistrza Hideo Kitaoka, noże Kiritsuke to profesjonalne japońskie noże ostrzone jednostronnie. Idealny wybór do przygotowywania sushi, filetowania ryb oraz warzyw i owoców.  Dane techniczne: Ostrze - stal 2 warstwowa rdzewna stal, rdzeń - #2 ShirogamiRękojeść - oktagonalna drewno różaneTwardość - 61-63 HRCDługość całkowita - 34,0 cmDługość ostrza - 21,0 cmSzerokość klingi - 3,5 cmGrubość klingi - 3,6 mmSposób ostrzenia - szli

idź do sklepu
Takeshi Saji Aogami Super Ręcznie kuty nóż Santoku 18cm

Takeshi Saji Aogami Super Ręcznie kuty nóż Santoku 18cm

Takeshi Saji Aogami Super Ręcznie kuty nóż Santoku 18cm Japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Główną cechą noży Santoku jest obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szeroką klingę, na którą można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść do salaterki lub na patelnię. Doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy w kuchni, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia. Dane techniczne: Ostrze - rdzewna stal 3 wars

idź do sklepu
Takeshi Saji Aogami Super Ręcznie kuty nóż Szefa 24cm

Takeshi Saji Aogami Super Ręcznie kuty nóż Szefa 24cm

Takeshi Saji Aogami Super Ręcznie kuty nóż kuchenny Szefa 24 cm Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni we wprawnych rękach poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Długość ostrza pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem. Dane techniczne: Ostrze - rdzewna stal 3 warstwowa Aogami SuperRękojeść - czarna micartaTwardość - 65 HR

idź do sklepu
Takeshi Saji R-2 Diamond Nóż Santoku 18cm

Takeshi Saji R-2 Diamond Nóż Santoku 18cm

Takeshi Saji R2 Diamond Nóż Santoku 18cm Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Posiada szeroką klingę, na którą można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść do salaterki lub na patelnię. Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta. Dane techniczne: Ostrze - stal 61 warstwowa rdzeń R-2Rękojeść - drewno żelazneTwardość - 63 HRC +/- 1Długość całkowita - 30 cmDługość ostrza - 1

idź do sklepu
Takeshi Saji R-2 Diamond Nóż Szefa 21cm

Takeshi Saji R-2 Diamond Nóż Szefa 21cm

Takeshi Saji R2 Diamond Nóż Szefa 21cm Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż Szefa Kuchni we wprawnych rękach poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Długość ostrza pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem. Dane techniczne: Ostrze - stal 61 warstwowa rdzeń R-2Rękojeść - drewno żelazneTwardość - 63 HRC +/- 1Długość całkowita - 34,0 cmD

idź do sklepu
Takeshi Saji R-2 Diamond Nóż uniwersalny 15cm

Takeshi Saji R-2 Diamond Nóż uniwersalny 15cm

Takeshi Saji R2 Diamond Nóż uniwersalny 15cm Poręczny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Nóż uniwersalny świetnie się sprawdza podczas cięcia marchewki "w kostkę", krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży. Dane techniczne: Ostrze - stal 61 warstwowa rdzeń R-2Rękojeść - drewno żelazneTwardość - 63 HRC +/- 1Długość całkowita - 26,5 cmDługość ostrza - 15,0 cmSzerokość klingi - 3,4 cmGrubo

idź do sklepu
Takeshi SRS-13 Róg Jeleni Nóż Santoku 18cm

Takeshi SRS-13 Róg Jeleni Nóż Santoku 18cm

Takeshi SRS-13 Róg Jeleni Nóż Santoku 18cm Japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Główną cechą noży Santoku jest obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szeroką klingę, na którą można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść do salaterki lub na patelnię. Doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy w kuchni, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia. Dane techniczne: Ostrze - szybkotnąca stal proszkowa SRS-1

idź do sklepu
Takeshi SRS-13 Róg Jeleni Nóż Szefa 21cm

Takeshi SRS-13 Róg Jeleni Nóż Szefa 21cm

Takeshi SRS-13 Róg Jeleni Nóż Szefa 21cm Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. We wprawnych rękach nóż szefa kuchni poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Średniej długości ostrze pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem. Dane techniczne: Ostrze - szybkotnąca stal proszkowa SRS-13Rękojeść - róg jeleniTwardość - 64 HRC +/- 1Długość całkow

idź do sklepu
Takeshi Saji SRS-13 Róg Jeleni Nóż Szefa 24cm

Takeshi Saji SRS-13 Róg Jeleni Nóż Szefa 24cm

Takeshi Saji SRS-13 Róg Jeleni Nóż Szefa 24cm Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. We wprawnych rękach nóż szefa kuchni poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Średniej długości ostrze pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem. Dane techniczne: Ostrze - szybkotnąca stal proszkowa SRS-13Rękojeść - róg jeleniTwardość - 64 HRC +/- 1Długość c

idź do sklepu
Takeshi SRS-13 Róg Jeleni Nóż uniwersalny 13cm

Takeshi SRS-13 Róg Jeleni Nóż uniwersalny 13cm

Takeshi SRS-13 Róg Jeleni Nóż uniwersalny 13cm Poręczny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki "w kostkę", krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży. Dane techniczne: Ostrze - szybkotnąca stal proszkowa SRS-13Rękojeść - róg jeleniTwardość - 64 HRC +/- 1Długość całkowita - 24,5 cmDługość ostrza - 13 cmSzerokość klingi - 3,3 cmGrubość klingi - o

idź do sklepu