Takeshi Saji SRS-13 Jeleni róg Ręcznie kuty nóż Santoku 18 cm Japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Główną cechą noży Santoku jest obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szeroką klingę, na którą można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść do salaterki lub na patelnię. Doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy w kuchni, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia. Dane techniczne: Ostrze - szybkotnąca s
Takeshi Saji SRS-13 Jeleni róg Ręcznie kuty nóż Szefa 21 cm Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. We wprawnych rękach nóż szefa kuchni poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Średniej długości ostrze pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem. Dane techniczne: Ostrze - szybkotnąca stal proszkowa SRS-13Rękojeść - róg jeleniTwardość - 64 HRC
Takeshi Saji Aogami Super Ręcznie kuty nóż uniwersalny 15 cm Poręczny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Nóż uniwersalny świetnie się sprawdza podczas cięcia marchewki "w kostkę", krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży. Dane techniczne: Ostrze - rdzewna stal 3 warstwowa Aogami SuperRękojeść - czarna micartaTwardość - 65 HRC +/-1 Długość całkowita - 27,0 cmDługość ostrza - 15 cmSzerok
Takeshi Saji Aogami Super Ręcznie kuty nóż kuchenny Szefa 21 cm Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni we wprawnych rękach poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Długość ostrza pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem. Dane techniczne: Ostrze - rdzewna stal 3 warstwowa Aogami SuperRękojeść - czarna micartaTwardość - 65 HR
Takeshi Saji YBB Ręcznie kuty nóż Bunka 17 cm VG-10 Bunka to uniwersalny nóż kuchenny, dzięki wysokiemu ostrzu nóż Bunka nadaje się szczególnie do krojenia warzyw lub owoców, a trójkątny obszar końcówki jest szczególnie przydatny do szczegółowej pracy i cięcia ryb lub mięsa. Dane techniczne: Ostrze - stal 61 warstwowa rdzeń VG-10 Rękojeść - kość byczaTwardość - 61 HRC +/- 1Długość całkowita - 29,5 cmDługość ostrza - 17 cmSzerokość klingi - 4,8 cmGrubość klingi - 2,1 mmWaga - ok. 214 g
Takeshi Saji YBB Ręcznie kuty nóż do obierania 9 cm VG-10 Poręczny nóż kuchenny, idealny do obróbki mniejszych powierzchni. Krótkie i cienkie ostrze pozwala na łatwe manewrowanie, a zaostrzony czubek noża do obierania pomaga w wykrawaniu niechcianych miejsc w owocach i warzywach. Dane techniczne: Ostrze - stal 61 warstwowa rdzeń VG-10 Rękojeść - kość byczaTwardość - 61 HRC +/- 1Długość całkowita - 20,0 cmDługość ostrza - 9 cmSzerokość klingi - 2,6 cmGrubość klingi - 2,0 mmWaga - ok. 97 g
Takeshi Saji YBB Ręcznie kuty nóż uniwersalny 13 cm VG-10 Poręczny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Nóż uniwersalny doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki "w kostkę", krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży. Dane techniczne: Ostrze - stal 61 warstwowa rdzeń VG-10 Rękojeść - kość byczaTwardość - 61 HRC +/- 1 Długość całkowita - 25, cmDługość ostrza - 13 cmSzerokość klingi -
Takeshi Saji YBB Ręcznie kuty nóż kuchenny Szefa 18 cm VG-10 Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. We wprawnych rękach nóż szefa kuchni poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Średniej długości ostrze pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem. Dane techniczne: Ostrze - stal 61 warstwowa rdzeń VG-10Rękojeść - kość byczaTwardość - 61 HRC +/-
Takeshi Saji YBB Ręcznie kuty nóż kuchenny Szefa 24 cm VG-10 Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż Szefa Kuchni we wprawnych rękach poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Długość ostrza pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem. Dane techniczne: Ostrze - stal 61 warstwowa rdzeń VG-10 Rękojeść - kość byczaTwardość - 61 HRC +/- 1Długość
Takeshi Saji IW Ręcznie kuty nóż kuchenny Bunka 17cm VG-10 Bunka to uniwersalny nóż kuchenny, dzięki wysokiemu ostrzu nóż kuchenny Bunka nadaje się szczególnie do krojenia warzyw lub owoców, a trójkątny obszar końcówki jest szczególnie przydatny do szczegółowej pracy i cięcia ryb lub mięsa. Dane techniczne: Ostrze - stal 61 warstwowa rdzeń VG-10 Rękojeść - drewno żelazneTwardość - 61 HRC +/- 1Długość całkowita - 29,5 cmDługość ostrza - 17 cmSzerokość klingi - 4,8 cmGrubość klingi - 2,1 mmWaga - ok. 214
Takeshi Saji IW Ręcznie kuty nóż kuchenny uniwersalny 13 cm VG-10 Wszechstronny, lekki nóż kuchenny, przeznaczony do obierania, czyszczenia i krojenia małych lub średnich produktów, takich jak zioła, warzywa czy owoce. Może być używany jako miniaturowa wersja noża szefa kuchni, kiedy pełnowymiarowe narzędzie okazuje się niepraktyczne. Idealny wybór dla osób, które nie przepadają za dużymi nożami. Dane techniczne: Ostrze - stal 61 warstwowa rdzeń VG-10 Twardość - 61 HRC +/- 1Długość całkowita - 25,0 cmD
Takeshi Saji IW Ręcznie kuty nóż Szefa 18 cm VG-10 Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. We wprawnych rękach poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Średniej długości ostrze pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem. Dane techniczne: Ostrze - stal 61 warstwowa rdzeń VG-10 Twardość - 61 HRC +/- 1Długość całkowita - 30,5 cmDługość ostrza - 1
Takeshi Saji IW Ręcznie kuty nóż Szefa 24 cm VG-10 Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. We wprawnych rękach poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Średniej długości ostrze pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem. Dane techniczne: Ostrze - stal 61 warstwowa rdzeń VG-10 Rękojeść - drewno żelazneTwardość - 61 HRC +/- 1Długość całkowita -
Takeshi Saji WBB Ręcznie kuty nóż kuchenny do obierania 9 cm R-2 Poręczny nóż kuchenny, idealny do obróbki mniejszych powierzchni. Krótkie i cienkie ostrze pozwala na łatwe manewrowanie, a zaostrzony czubek pomaga w wykrawaniu niechcianych miejsc w owocach i warzywach. Dane techniczne: Ostrze - stal 61 warstwowa rdzeń R2Rękojeść - kość byczaTwardość - 63 HRC +/- 1Długość całkowita - 20,0 cmDługość ostrza - 9 cmSzerokość klingi - 2,6 cmGrubość klingi - 2,0 cmWaga - ok. 97 g
Takeshi Saji WBB Ręcznie kuty nóż kuchenny Bunka 17 cm R-2 Bunka to uniwersalny nóż kuchenny, dzięki wysokiemu ostrzu nóż Bunka nadaje się szczególnie do krojenia warzyw lub owoców, a trójkątny obszar końcówki jest szczególnie przydatny do szczegółowej pracy i cięcia ryb lub mięsa. Dane techniczne: Ostrze - stal 61 warstwowa rdzeń R2Rękojeść - kość byczaTwardość - 63 HRC +/- 1Długość całkowita - 29,5 cmDługość ostrza - 17 cmSzerokość klingi - 4,8 cmGrubość klingi - 2,1 mmSposób ostrzenia - dwustronnyWa