Tojiro

Nóż Tojiro Zen Kasztan Yanagi-Sashimi 210 mm

Nóż Tojiro Zen Kasztan Yanagi-Sashimi 210 mm

Nóż Yanagi(do sashimi) to typowy japoński nóż przeznaczony do krojenia świeżych ryb na cienkie plasterki. Świetnie sprawdza sie podczas przygotowania sushi oraz innych potraw, wymagających precyzyjnego cięcia. Długie i cienkie ostrze zapewnia drobiazgową  perfekcję a jednolity szlif- czyste cięcie. Tradycyjna rękojeść w japońskim stylu jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.Długość ostrza: 210 mmMateriał:- ostrze: wysokiej jakości dwuwarstwowa stal nierdzewna (szlif jednostronny)- rękoj

idź do sklepu
Nóż Tojiro Origami uniwersalny 13 cm

Nóż Tojiro Origami uniwersalny 13 cm

Tojiro Origami to wysokiej jakości japońskie noże. Ten uniwersalny nóż, sprawdzi się zarówno przy siekaniu ziół, krojeniu warzyw czy porcjowaniu mniejszych kawałków mięsa. Nóż posiada dwustronny, wypukły i bardzo ostry szlif. Zastosowany jednolity materiał jest wyjątkowo wytrzymały oraz łatwy w pielęgnacji. W zestawie znajduje się także specjalna szczoteczka do czyszczenia rękojeści od wewnątrz.Dane techniczne:Waga – 85 gdługość: 130 mm Ostrze i rękojeść – Wysokowęglowa stal nierdzewna molibdenowo-wanadow

idź do sklepu
Nóż Tojiro Zen Deba Dąb 155 mm

Nóż Tojiro Zen Deba Dąb 155 mm

Tradycyjny japoński nóż do filetowania i porcjowania ryb i drobiu.Pełni funkcję lekkiego tasaka. Ostrzony jednostronnie, jest wystarczająco krótki aby aby pokroić produkty na cienkie plastry oraz wystarczająco mocny aby przeciąć nieduże ości. Klasyczna rękojeść w japońskim stylu jest lekka oraz świetnie dopasowana do kształtu dłoni.Długość ostrza: 155 mmMateriał:- ostrze: wysokiej jakości dwuwarstwowa stal nierdzewna ( szlif jednostronny)- rękojeść: dębowy uchwyt wzmocniony pierścieniem z tworzywaTwardość

idź do sklepu
Nóż szefa kuchni Tojiro ORIGAMI 18 cm

Nóż szefa kuchni Tojiro ORIGAMI 18 cm

Nóż szefa kuchni Tojiro Origami to japoński uniwersalny nóż, który sprawdzi się przy krojeniu warzyw, mięs czy siekaniu zieleniny. Nóż posiada dwustronny, wypukły i bardzo ostry szlif. Zastosowany jednolity materiał jest wyjątkowo wytrzyzmały oraz łatwy wpielęgnacji. W zestawie znajduej się także specjalna szczoteczka do czyszczenia rękojesci od wewnątrz.Dane techniczne:Waga – 170 gdługość: 180 mm Ostrze i rękojeść – Wysokowęglowa stal nierdzewna molibdenowo-wanadowa  

idź do sklepu
Nóż szefa kuchni Tojiro Shippu 210 mm

Nóż szefa kuchni Tojiro Shippu 210 mm

Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, cięcia, szatkowania i plastrowania. Dzięki odpowiedniej długości, można nim kroić duże płaszczyzny. Odpowiedni profil pozwala na swobodne przesuwanie klingi w obydwu kierunkach. Lekka rękojeść w kształćie litery D pozwala na utrzymanie noża na wiele róznych sposobów.Długość ostrza: 210 mmMateriał:- ostrze: wysokiej jakości 63-warstwowa stal nierdzewna- rękojeść: dębowy uchwyt wzmocniony pierścieniem z bawolego roguTwardość ostrza – 58 +/-1 HRC

idź do sklepu
Japoński nóż Tojiro DP3 Santoku 170mm

Japoński nóż Tojiro DP3 Santoku 170mm

Uniwersalny japoński nóż, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Szeroka klinga pozwala nam zgarnąć pokrojone produkty. Dzięki dużym gabarytom, nóż nadaje sie do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz czy kapusta.Długość ostrza: 170 mmTwardośc ostrza: 58 +/-1 HRCMateriał:- ostrze: wysokiej jakości trzywarstwowa stal nierdzewna- rękojeść: wzmocniony laminat typu Micarta ze sprasowanego papieru impregnowanego żywicą. Waga – 180gCałość zapakowana jest w upominkowe pudełko.Made in Japan.

idź do sklepu
Nóż do wykrawania Tojiro Flash 15 cm

Nóż do wykrawania Tojiro Flash 15 cm

Specjalistyczny nóż Tojiro Flash do szybkiego oddzielenia mięsa od kości. Cienka i wąska krawedź pozwala na precyzyjne cięcia w najciaśniejszych miejscach a wielowarstwowe ostrze ze stali pozwala na zachowanie niezbędnej elastyczności.Dane techniczne:Ostrze – Wysokiej klasy 63-warstwowa stal nierdzewnaTwardość ostrza – 58 +/-1 HRC Waga – 195gDługość ostrza: 150 mmRękojeść – Odporny na ścieranie laminat Micarta ze stalową wstawką

idź do sklepu
Ostrzałka do noży Tojiro Pro

Ostrzałka do noży Tojiro Pro

Ostrzałka Tojiro Pro jest polecana dla wszystkich rodzajów noży, z wyjątkiem tych o szlifach jednostronnych. Fabrycznie ustawione otwory ułatwiają naostrzenie noża pod odpowiednim kątem. Ponieważ rowek, w który wkłada się nóż, nie jest ustawiony równolegle do ceramicznego koła, jego kąt wypukły umożliwia nadanie nożowi pierwotnej ostrości. Gumowany i podstawa ma właściwości przeciwpoślizgowe.Wymiary: 19,5 x 7x 7,5 cmWaga: 305 gMade in Japan.Wskazówki dotyczące użytkowania1. Umieść ostrzałkę na płaskiej po

idź do sklepu
Tojiro Atelier WM Forged VG-10 Nóż Bunka 16,5 cm

Tojiro Atelier WM Forged VG-10 Nóż Bunka 16,5 cm

Tojiro Atelier WM Forged VG-10 Nóż Bunka 16,5 cm Bunka to uniwersalny nóż kuchenny, dzięki wysokiemu ostrzu nóż Bunka nadaje się szczególnie do krojenia warzyw lub owoców, a trójkątny obszar końcówki jest szczególnie przydatny do szczegółowej pracy i cięcia ryb lub mięsa. Dane techniczne: Ostrze - ręcznie kuta stal nierdzewna - rdzeń z VG-10 Rękojeść - drewno wenge, wstawka z mamuruTwardość - 61 HRC +/- 1Długość całkowita - 31,6 cmDługość ostrza - 16,5 cmSzerokość klingi - 4,9 cmGrubość klingi - 2,2 mm

idź do sklepu
Tojiro Atelier WM Forged VG-10 Nóż Szefa kuchni 21 cm

Tojiro Atelier WM Forged VG-10 Nóż Szefa kuchni 21 cm

Tojiro Atelier WM Forged VG-10 Nóż Szefa kuchni 21 cm Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. We wprawnych rękach poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Średniej długości ostrze pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem. Dane techniczne: Ostrze - ręcznie kuta stal nierdzewna - rdzeń z VG-10 Rękojeść - drewno wenge, wstawka z mamuruTwardość

idź do sklepu
Tojiro Atelier WM Forged VG-10 Nóż uniwersalny 12 cm

Tojiro Atelier WM Forged VG-10 Nóż uniwersalny 12 cm

Tojiro Atelier WM Forged VG-10 Nóż uniwersalny 12 cm Wszechstronny nóż japoński przeznaczony do krojenia i obierania warzyw i owoców. Krótkie, cienkie ostrze jest zakończone ostrym czubkiem, co gwarantuje precyzję cięcia podczas usuwania gniazd z jabłek, szypułek z pomidorów czy oczek z ziemniaków. Dane techniczne: Ostrze - ręcznie kuta stal nierdzewna - rdzeń z VG-10 Rękojeść - drewno wenge, wstawka z mamuruTwardość - 61 HRC +/- 1Długość całkowita - 24,8 cmDługość ostrza - 12,0 cmSzerokość klingi - 2,

idź do sklepu
Tojiro Atelier WM Forged VG-10 Nóż Szefa kuchni 24 cm

Tojiro Atelier WM Forged VG-10 Nóż Szefa kuchni 24 cm

Tojiro Atelier WM Forged VG-10 Nóż Szefa kuchni 24 cm Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. We wprawnych rękach poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Średniej długości ostrze pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem. Dane techniczne: Ostrze - ręcznie kuta stal nierdzewna - rdzeń z VG-10 Rękojeść - drewno wenge, wstawka z mamuruTwardość

idź do sklepu
Tojiro Atelier WM Forged VG-10 Nóż uniwersalny 15 cm

Tojiro Atelier WM Forged VG-10 Nóż uniwersalny 15 cm

Tojiro Atelier WM Forged VG-10 Nóż uniwersalny 15 cm Wszechstronny nóż japoński przeznaczony do krojenia i obierania warzyw i owoców. Krótkie, cienkie ostrze jest zakończone ostrym czubkiem, co gwarantuje precyzję cięcia podczas usuwania gniazd z jabłek, szypułek z pomidorów czy oczek z ziemniaków. Dane techniczne: Ostrze - ręcznie kuta stal nierdzewna - rdzeń z VG-10 Rękojeść - drewno wenge, wstawka z mamuruTwardość - 61 HRC +/- 1Długość całkowita - 27,1 cmDługość ostrza - 15,0 cmSzerokość klingi - 3,

idź do sklepu
Tojiro Atelier WM Forged VG-10 Nóż Santoku 16,5 cm

Tojiro Atelier WM Forged VG-10 Nóż Santoku 16,5 cm

Tojiro Atelier WM Forged VG-10 Nóż Santoku 16,5 cm Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze, znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię. Dane techniczne: Ostrze - ręcznie kuta stal nierdzewna - rdzeń z VG-10 Rękojeść - drewno wenge, wstawka z mamuruTwardość - 61 HRC +/- 1Długość całkowita - 31,7

idź do sklepu
Tojiro Atelier WM Forged VG-10 Nóż Nakiri 16,5 cm

Tojiro Atelier WM Forged VG-10 Nóż Nakiri 16,5 cm

Tojiro Atelier WM Forged VG-10 Nóż Nakiri 16,5 cm Japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade. Dane techniczne: Ostrze - ręcznie kuta stal nierdzewna - rdzeń z VG-10 Rękojeść - drewno wenge, wstawka z mamuruTwardość

idź do sklepu