Kraj pochodzenia: Indie Informacje o alergenach: W zakładzie pakowane są r wnież: sezam, migdały, produkty z dwutlenkiem siarki SO2, produkty zawierające gluten, r żne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100% wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowc w. Przechowywanie: Przechowywać w miejscu suchym w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Wartość odżywcza produktu W 100 g W porcji dziennej 10 g %RWS* w 10 g Wartość energetyczna 1352 kJ/323 kcal 135,2 kJ/32,3 kcal 2 % Tłuszcz - w tym kwasy
KRAJ POCHODZENIA: Boliwia Komosa ryżowa - gatunek rośliny jednorocznej; w r żnych systemach klasyfikacyjnych zaliczany do rodziny komosowatych lub szarłatowatych. Uprawiany w Ameryce Południowej Zastosowanie Stosuję się gł wnie jako dodatek do dań. Można nią wzbogacić zupę, dodać do sur wki lub sałatki. Praktycznie nie pęcznieje podczas gotowania, zachowuje twardość i chrupkość. Gotuje się ją ok 20 minut. Po ugotowaniu najlepiej zostawić w garnczku pod przykryciem. Wartość odżywcza produktu W 100 g W porc
Składniki: chipsy bananowe, olej kokosowy, cukier, aromat bananowy. Zastosoowanie Chipsy bananowe są idealnym substytutem niezdrowych przekąsek. Świetnie sprawdzają się w mieszankach bakaliowych, bądź jako dodatek do porannej porcji musli. Wartość odżywcza produktu W 100 g W porcji 50 g %RWS* w 50 g Wartość energetyczna 1448kJ/346 kcal 724 kJ/ 173 kcal 15% Tłuszcz w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,81 g 0,7 g 0,9 g 0,35 g 1% 2 % Węglowodany - w tym cukry 88,28 g 47,3 g 44,14 g 23,65 g 17% 26 % Błonnik 9,9
Składniki: Agar Agar Agar jest substancją żelującą, w 100% naturalną, bezpieczną, bezzapachową i bezsmakową. Stosowany jako naturalny zamiennik żelatyny. Spos b użycia: Odmierzony agar wsypać do spodka lub kieliszka z niewielką ilością zimnej wody (najlepiej poniżej 20 st.C) Moczyć 10-15 minut. Zawartość wlać do przyrządzonej potrawy w momencie, kiedy zaczyna wrzeć. Mieszać często. Proszek powinien rozpuścić się całkowicie po 5 minutach. Kraj pochodzenia: Hiszpania Wartość odżywcza produktu W 100 g W po
Siemię lniane - Są to nasiona płaskie, wielkości 2-3 mm, barwy złotej Po zalaniu wodą nabierają barwy ciemnobrązowej i kilkakrotnie powiększają swoją objętość, otaczając się jednocześnie dużą ilością śluzu. Dawkowanie:Stosować doustnie napar sporządzony z 2 łyżek lnu zalanego frac12; szklanki wody i gotowanego przez 15 minut. Przyjmować 2-3 razy /24h. Wartość odżywcza produktu W 100 g W porcji 50 g %RWS* w 50 g Wartość energetyczna 2092kJ/500 kcal 1046 kJ/250 kcal 12% Tłuszcz - w tym kwasy tłuszczowe nasy
Składniki: Agar Agar Agar jest substancją żelującą, w 100% naturalną, bezpieczną, bezzapachową i bezsmakową. Stosowany jako naturalny zamiennik żelatyny. Spos b użycia: Odmierzony agar wsypać do spodka lub kieliszka z niewielką ilością zimnej wody (najlepiej poniżej 20 st.C) Moczyć 10-15 minut. Zawartość wlać do przyrządzonej potrawy w momencie, kiedy zaczyna wrzeć. Mieszać często. Proszek powinien rozpuścić się całkowicie po 5 minutach. Kraj pochodzenia: Hiszpania Wartość odżywcza produktu W 100 g W po
Wi rki kokosowe otrzymuje się z wysuszonego i startego miąższu orzecha kokosowego.Zastosowanie: Często stosowane są jako dodatek do ciast, ciastek i rozmaitych batonik w. Wi rki kokosowe są naturalnym źr dłem: Magnezu - kt ry przyczynia się do zmniejszania uczucia zmęczenia i znużenia. Pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni oraz układu nerwowegoŻelaza - pomaga w transporcie tlenu, prawidłowej produkcji czerownych krwinek i hemoglobinyFosforu - wspomaga utrzymanie zdrowych kości i zęb wPotasu - kt ry w
Składniki: rodzynka thompson, orzech brazylijski, orzech włoski, orzech laskowy, migdał blanszowany, chipsy bananowe, orzech nerkowca, migdał, rodzynka, orzech ziemny prażonyZastosowanie: Doskonale nadaje się jako przekąska Wartość odżywcza produktu W 100 g W porcji 50 g %RWS* w 50 g Wartość energetyczna 1842kJ/440 kcal 921 kJ/220 kcal 11 % Tłuszcz - w tym kwasy tłuszczowe nasycone 23,8 g 3,63 g 11,9 g 1,82 g 17 % 9 % Węglowodany - w tym cukry 54,07 g 32,54 g 27,04 g 16,27 g 10 % 18 % Błonnik 6,8 g 3,4 g
Moringa olejodajna - to roślina o wyjątkowych właściwościach odżywczych, dzięki kt rym znalazła się w grupie super żywności, czyli najzdrowszych produkt w na świecie. Ta pochodząca z Indii roślina znalazła zastosowanie nie tylko w medycynie naturalnej, lecz także w kosmetyce i kuchni. Wszystkie części drzewa można wykorzystywać na wiele sposob w. Składniki: Moringa proszek Zalecana dzienna porcja 4-6 gram w. Nie należy przekraczać zalecanej porcji w ciągu dnia. Spos b użycia: zaleca stosować się 2x dzien
W przyrodzie ksylitol jest szeroko rozpowszechniony, choć występuje w małych ilościach. Można go znaleźć w niektórych owocach, jagodach, grzybach, warzywach, twardym drewnie - szczególnie brzozowym (stąd określenie "cukier brzozowy" nadane przez Finów).
W przyrodzie ksylitol jest szeroko rozpowszechniony, choć występuje w małych ilościach. Można go znaleźć w niektórych owocach, jagodach, grzybach, warzywach, twardym drewnie - szczególnie brzozowym (stąd określenie "cukier brzozowy" nadane przez Finów).
Właściwości erytrytolu sprawiają, że może stanowić doskonałą zdrową alternatywę dla cukru buraczanego. Jest stosowany jako zamiennik sacharozy, nie tylko jako substancja słodząca, ale również jako składnik produktów o obniżonej wartości kalorycznej i zawartości cukru.
Właściwości erytrytolu sprawiają, że może stanowić doskonałą zdrową alternatywę dla cukru buraczanego. Jest stosowany jako zamiennik sacharozy, nie tylko jako substancja słodząca, ale również jako składnik produktów o obniżonej wartości kalorycznej i zawartości cukru.
Orzech ziemny prażony: wywodzą się z Brazylii. W XV wieku zostały przewiezione do Europy , przez hiszpańskich odkrywców , skąd rozpowszechniły się na cały świat.Obecnie uprawiane są nie tylko na terenach Ameryki Południowej , ale również w China , Indiach , Nigerii czy USA.Orzechy ziemne , to rośliny strączkowe , rosnące pod powierznią ziemii Zastosowanie: Prażone orzechy ziemne stanowią samodzielny produkt, który jest gotowy do bezpośredniego spożycia. Poza tym mogą być dodatkiem do różnego rodzaju wyrob
Orzech włoski: gatunek drzewa liściastego z rodziny orzechowatych. W stanie dzikim występuje na Bałkanach, w południowo- wschodniej Europie, południowo- zachodniej, środkowej i wschodniej Azji w Himalajach. W Polsce pospolicie uprawiany i często dziczejący, w niektórych rejonach kraju zadomowiony Zastosowanie: Orzechy włoskie są składnikiem wielu ciast i deserów, dodajemy je do sałatek lub musli. Jednak ich zastosowanie może być nie tylko kulinarne ale i kosmetyczne, znane są maseczki na twarz lub peeling