Tojiro Color Nóż Szefa 27 cm Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów. Dane techniczne: Ostrze - stal molibdenowo-wanadowaRękojeść - żywica elastomerowaTwardość - 57-59 HRCDługość całkowita - 41,2 cmDługość ostrza - 27 cmSzerokość klingi - 5,2 cmGru
Tojiro Color Nóż Szefa 21 cm Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów. Dane techniczne: Ostrze - stal molibdenowo-wanadowaRękojeść - żywica elastomerowaTwardość - 57-59 HRCDługość całkowita - 34,5 cmDługość ostrza - 21 cmSzerokość klingi - 4,6 cmGru
Tojiro Color Nóż Szefa 18 cm Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów. Dane techniczne: Ostrze - stal molibdenowo-wanadowaRękojeść - żywica elastomerowaTwardość - 57-59 HRCDługość całkowita - 31,3 cmDługość ostrza - 18 cmSzerokość klingi - 4,5 cmGru
Tojiro Color Nóż do wykrawania 15 cm Specjalistyczny nóż kuchenny, dzięki któremu można skutecznie i w szybkim tempie oddzielić surowe lub ugotowane mięso od skóry, włókien czy kości, a także zdjąć skórę z ryb. Wąska, cienka krawędź noża do wykrawania pozwala ciąć precyzyjnie w najciaśniejszych miejscach, a lekko zakrzywione ostrze pomaga zminimalizować straty jadalnych części. Dane techniczne: Ostrze - stal molibdenowo-wanadowaRękojeść - żywica elastomerowaTwardość - 57-59 HRCDługość całkowita - 28,5
Tojiro Color Nóż Santoku 17 cm Wielofunkcyjny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Posiada obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szerokie ostrze, na które można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść np. do sałatki. Nóż Santoku doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia. Dane techniczne: Ostrze - stal molibdenowo-wanadowaRękojeść - żywica elastomerowaTwardo
Tojiro Color Nóż kuchenny do porcjowania 27 cm Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni czy szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalne ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę płynnie i precyzyjnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso. Dane techniczne: Ostrze - stal molibdenowo-wanadowaRękojeść - żywica elastomerowaTwardość - 57-59 HRCDługość całkowita - 39,8 cm
Tojiro Shippu Zestaw 3 noży kuchennych Zestaw 3 noży kuchennych idealnie nadaję się na prezent dla każdego miłośnika gotowania. W skład zestawu wchodzi nóż Szefa kuchni o długości 21 cm, który z łatwością spełni każde zadanie w kuchni. Nóż Santoku 16,5 cm przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku oraz nóż uniwersalny 13 cm, którym bez problemu pokroimy mniejsze pro
Ostrzałka do noży Tojiro PRO F-461 Ostrzałka firmy Tojiro, polecana dla wszystkich rodzajów noży, z wyjątkiem tych o szlifach jednostronnych. Fabrycznie ustawione otwory ułatwiają naostrzenie noża pod odpowiednim kątem. Ponieważ rowek, w który wkłada się nóż, nie jest ustawiony równolegle do ceramicznego koła, jego kąt wypukły umożliwia nadanie nożowi pierwotnej ostrości. Gumowany i podstawa ma właściwości przeciwpoślizgowe. Dane techniczne: Wymiary - 19,5 x 7,0 x 7,5 cmWaga - 305 g Wskazówki dotyc
Tojiro Nożyczki kuchenne Wykonane z niezwykłą starannością i z wysokiej jakości materiału, nożyce zostały zaprojektowane w taki sposób, aby komfortowo leżały w dłoni, a siła nacisku była jak największa. Ostrza wyposażono w mikroząbki, które zapobiegają wyślizgiwaniu się produktów. Mając pod ręką tak funkcjonalne narzędzie, można błyskawicznie posiekać zioła, przyciąć boczek, a w razie potrzeby nawet podzielić kurczaka. Dane techniczne: Wymiary - 210 x 75 mm
Tojiro Skórzana ostrzałka do noży W celu osiągnięcia płynniejszego odczucia krojenia, warto pomyśleć o tak zwanym “stroppingu”, czyli końcowym wyrównywaniu i polerowaniu krawędzi tnącej na miękkim materiale, takim jak skóra. Jedną z często spotykanych metod jest skórzany pasek, przymocowany do ściany lub drzwi, a firma Tojiro zaproponowała wygodniejszą opcję, czyli „skórzany kamień”. Wymiary - 25 x 7 x 2 cmPodstawka w zestawie - brak Made in Japan
Nóż kuchenny Szefa kuchni 21 cm Tojiro Shirogami Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów. Dane techniczne: Ostrze - stal 3 warstwowa rdzewna stal, rdzeń - Shirogami #2Twardość - 60 HRC +/- 1Długość całkowita - 36 cmDługość ostrza - 21 cmSzerok
Torba na noże Tojiro F-355 Poręczne, zwijane etui z solidnego, czarnego nylonu, w którym można bezpiecznie przenosić noże Tojiro, a także je przechowywać. Torba jest zapina się zamek błyskawiczny i posiada osiem kieszeni różnej wielkości. Umieszczone w niej noże nie ocierają się o siebie, co przedłuża żywotność ostrzy i chroni je przed stępieniem. - 8 kieszeni na różnej wielkości noże- Materiał zewnętrzny: najwyższej jakości nylon Dane techniczne: Wymiary po złożeniu - 50,0 x 14,0 cmWymiary po rozłoże
Nóż kuchenny Kiritsuke 24cm Tojiro Shirogami Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów. Dane techniczne: Ostrze - stal 3 warstwowa rdzewna stal, rdzeń - Shirogami #2Rękojeść - drewno magnolioweTwardość - 60 HRC +/- 1Długość całkowita - 41,5 cmD
Nóż kuchenny Nakiri 16,5 cm Tojiro Shirogami Funkcjonalny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia i siekania różnych rodzajów warzyw. Szerokość japońskiego noża Nakiripozwala kroić duże produkty płynnym ruchem i szybko je przenosić do salaterki lub na patelnię. Cienka, prostokątna klinga jest szczególnie przydatna przy krojeniu twardych warzyw, jak marchewka czy rzodkiew japońska, w długie plastry. Dane techniczne: Ostrze - stal 3 warstwowa rdzewna stal, rdzeń - Shirogami #2Twardość - 60 HRC +/- 1Długo
Nóż kuchenny Santoku 16,5 cm Tojiro Shirogami Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Posiada szeroką klingę, na którą można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść do salaterki lub na patelnię. Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta. Dane techniczne: Ostrze - stal 3 warstwowa rdzewna stal, rdzeń - Shirogami #2Twardość ostrza - HRC 60 +/- 1Długość ostrza - 16,5 cmDługość