Wayermann

Słód pszeniczny ciemny Weyermann (Niemcy) - 0.5 kg

Słód pszeniczny ciemny Weyermann (Niemcy) - 0.5 kg

Niezbędny słód do warzenia piw w stylu dunkelweizen oraz pozostałych pszenicznych ciemnych. Może stanowić do 50% zasypu.    

idź do sklepu
Słód pszeniczny dymiony drewnem dębowym "Grodziski" Weyermann (Niemcy) 5 kg

Słód pszeniczny dymiony drewnem dębowym "Grodziski" Weyermann (Niemcy) 5 kg

Słód specjalnie przygotowany z myślą o odtworzeniu legendarnego piwa grodziskiego. Wnosi do piwa aromaty wędzone.    

idź do sklepu
Słód pszeniczny dymiony drewnem dębowym "Grodziski" Weyermann (Niemcy) 1 kg

Słód pszeniczny dymiony drewnem dębowym "Grodziski" Weyermann (Niemcy) 1 kg

Słód specjalnie przygotowany z myślą o odtworzeniu legendarnego piwa grodziskiego. Wnosi do piwa aromaty wędzone.    

idź do sklepu
Słód pszeniczny jasny Weyermann (Niemcy) - 1 kg

Słód pszeniczny jasny Weyermann (Niemcy) - 1 kg

Podstawowy surowiec do warzenia piwa w stylu: weizen, hefe-weizen, dunkel-weizen, weizenbock, dodatek do piw w stylu koelsch, alt, witbier oraz piw niskalkoholowych. Nawet niewielki dodatek słodu pszenicznego do zasypu poprawia pienistość piwa. Może stanowić do 80% zasypu.    

idź do sklepu
Słód pszeniczny jasny Weyermann (Niemcy) - 5 kg

Słód pszeniczny jasny Weyermann (Niemcy) - 5 kg

Podstawowy surowiec do warzenia piwa w stylu: weizen, hefe-weizen, dunkel-weizen, weizenbock, dodatek do piw w stylu koelsch, alt, witbier oraz piw niskalkoholowych. Nawet niewielki dodatek słodu pszenicznego do zasypu poprawia pienistość piwa. Może stanowić do 80% zasypu.    

idź do sklepu
Słód AbbeyMalt Weyermann 0.5 kg

Słód AbbeyMalt Weyermann 0.5 kg

Jasny słód specjalny, odpowiednik słodu Biscuit - dodatek do piw belgijskich począwszy od Blond Ale do Dubble i Triple, jak również do piw owocowych i specjalnych. W zasypie nawet do 50%. Nadaje piwom wyraźny aromat słodowy i bursztynową barwę.    

idź do sklepu
Słód AbbeyMalt Weyermann 1 kg

Słód AbbeyMalt Weyermann 1 kg

Jasny słód specjalny, odpowiednik słodu Biscuit - dodatek do piw belgijskich począwszy od Blond Ale do Dubble i Triple, jak również do piw owocowych i specjalnych. W zasypie nawet do 50%. Nadaje piwom wyraźny aromat słodowy i bursztynową barwę.    

idź do sklepu
Słód AbbeyMalt Weyermann 5 kg

Słód AbbeyMalt Weyermann 5 kg

Jasny słód specjalny, odpowiednik słodu Biscuit - dodatek do piw belgijskich począwszy od Blond Ale do Dubble i Triple, jak również do piw owocowych i specjalnych. W zasypie nawet do 50%. Nadaje piwom wyraźny aromat słodowy i bursztynową barwę.    

idź do sklepu
Słód jęczmienny wędzony bukiem Weyermann (Niemcy) - 1 kg

Słód jęczmienny wędzony bukiem Weyermann (Niemcy) - 1 kg

Słód specjalny wnoszący specyficzny „dymny smak i aromat gotowego piwa. Może stanowić nawet 100% zasypu, zwykle stosowany w ilości 5-50% zasypu. Używany do produkcji piw w stylu: bamberger rauchbier, alaskan ale, scottish ale, kellerbier.    

idź do sklepu
Słód jęczmienny wędzony bukiem Weyermann (Niemcy) - 5 kg

Słód jęczmienny wędzony bukiem Weyermann (Niemcy) - 5 kg

Słód specjalny wnoszący specyficzny „dymny smak i aromat gotowego piwa. Może stanowić nawet 100% zasypu, zwykle stosowany w ilości 5-50% zasypu. Używany do produkcji piw w stylu: bamberger rauchbier, alaskan ale, scottish ale, kellerbier.    

idź do sklepu
Słód krótki/ Chit Malt Weyermann (Niemcy) 0.5 kg

Słód krótki/ Chit Malt Weyermann (Niemcy) 0.5 kg

Słód w którym kiełkowanie ziarna zatrzymano wcześniej niż przy produkcji innych rodzajów słodu. Stosowany bywa dla zrekompensowania zbyt rozluźnionych słodów. Znacznie poprawia pienistość piwa. Polecany przede wszystkim do polepszenia piany w przypadku lagerów także tych w stylu niemieckim, bo w przeciwieństwie do surowców niesłodowanych (stosowanych dla polepszenia pienistości) słód krótki spełnia kryteria Reinheitsgebot. Może stanowić 15 - 20 % zasypu.    

idź do sklepu
Słód krótki/ Chit Malt Weyermann (Niemcy) - 1 kg

Słód krótki/ Chit Malt Weyermann (Niemcy) - 1 kg

Słód w którym kiełkowanie ziarna zatrzymano wcześniej niż przy produkcji innych rodzajów słodu. Stosowany bywa dla zrekompensowania zbyt rozluźnionych słodów. Znacznie poprawia pienistość piwa. Polecany przede wszystkim do polepszenia piany w przypadku lagerów także tych w stylu niemieckim, bo w przeciwieństwie do surowców niesłodowanych (stosowanych dla polepszenia pienistości) słód krótki spełnia kryteria Reinheitsgebot. Może stanowić 15 - 20 % zasypu.    

idź do sklepu
Słód melanoidynowy Weyermann (Niemcy) 0.5 kg

Słód melanoidynowy Weyermann (Niemcy) 0.5 kg

Słód specjalny melanoidynowy (parzony) przeznaczony jest do piw bursztynowych oraz ciemnych takich jak amber ale, red ale etc. Skutecznie wzmacnia aromaty słodowe, pogłębia bursztynową barwę,  uwypuklając charakter stylu. Może stanowić do 20% zasypu.    

idź do sklepu
Słód melanoidynowy Weyermann (Niemcy) 1 kg

Słód melanoidynowy Weyermann (Niemcy) 1 kg

Słód specjalny melanoidynowy (parzony) przeznaczony jest do piw bursztynowych oraz ciemnych takich jak amber ale, red ale etc. Skutecznie wzmacnia aromaty słodowe, pogłębia bursztynową barwę,  uwypuklając charakter stylu. Może stanowić do 20% zasypu.    

idź do sklepu
Słód orkiszowy (Spelt Malt) Weyermann (Niemcy) - 0.5 kg

Słód orkiszowy (Spelt Malt) Weyermann (Niemcy) - 0.5 kg

Orkisz to odmiana pszenicy towarzyszącej człowiekowi od wielu wieków i do dzisiaj uprawiana głównie na potrzeby zdrowej żywności ekologicznej. Uwarz więc piwo o smaku jak dawniej... Słód orkiszowy może mieć udział do 100% w zasypie. jego użycie bardzo pozytywnie wpływa na pienistość piwa    

idź do sklepu