Słód bazowy do wszelakiego rodzaju piw jasnych i ciemnych. Jeżeli chcesz otrzymać słód ześrutowany, wybierz dodatkową opcję.
Podstawowy słód do warzenia piwa w stylu: weizen, hefe-weizen, witbier, dodatek do piw w stylu koelsch, alt oraz piw niskalkoholowych. Może stanowić do maksymalnie 80% zasypu.
Słód monachijski nadaje piwu ciemniejszą barwę i wyczuwalne nuty słodowe, najczęstsze przeznaczenie to piwa monachijskie, ciemne bock, stout, oktoberfestbier, brown ale, schwarzbier. Możne stanowić 100% zasypu.
Doskonały słód jasny, najczęściej używany do pilsów. Gwarantuje złocisty kolor piwa i pełny słodowy smak. Wyprodukowany z czeskiej odmiany jęczmienia "Hanka"
Słód specjalny wnoszący specyficzny „dymny smak i aromat gotowego piwa. Może stanowić nawet 100% zasypu, zwykle stosowany w ilości 5-50% zasypu. Używany do produkcji piw w stylu: bamberger rauchbier, alaskan ale, scottish ale, kellerbier.
Słód wiedeński może stanowić do 100% udziału w zasypie. Nadaje piwu złoty kolor i pełnię smaku. Polecany do takich piwo jak Maibock, Amber Lager, Golden Ale, Maerzenbier.
Doskonały słód jasny, najczęściej używany do pilsów. Gwarantuje złocisty kolor piwa i pełny słodowy smak. Wyprodukowany z czeskiej odmiany jęczmienia "Hanka"
Doskonały słód jasny, najczęściej używany do pilsów. Gwarantuje złocisty kolor piwa i pełny słodowy smak. Wyprodukowany z czeskiej odmiany jęczmienia "Hanka"
Słód wywodzący się z Wielkiej Brytanii i stosowany do produkcji piw o brytyjskich korzeniach. Cechuje się wyższym stopniem rozluźnienia, nieco niższą aktywnością enzymatyczną i nieco wyższą barwą w porównaniu ze słodem pilzneńskim. Ze względu na niską zawartość białka można pominąć przerwę białkową w procesie zacierania. Słód ten może stanowić do 100% zasypu. Odpowiedni do piw w stylu: ale, stout, porter.
Słód wywodzący się z Wielkiej Brytanii i stosowany do produkcji piw o brytyjskich korzeniach. Cechuje się wyższym stopniem rozluźnienia, nieco niższą aktywnością enzymatyczną i nieco wyższą barwą w porównaniu ze słodem pilzneńskim. Ze względu na niską zawartość białka można pominąć przerwę białkową w procesie zacierania. Słód ten może stanowić do 100% zasypu. Odpowiedni do piw w stylu: ale, stout, porter.
Wysokiej jakości, bardzo jasny słód bazowy polecany szczególnie do warzenia pilsów. Może być także wykorzystywany jako słód podstawowy w produkcji innych piw zarówno dolnej jak i górnej fermentacji.
Wysokiej jakości, bardzo jasny słód bazowy polecany szczególnie do warzenia pilsów. Może być także wykorzystywany jako słód podstawowy w produkcji innych piw zarówno dolnej jak i górnej fermentacji.
Słód pilzneński Weyermann (Niemcy) - 1 kg to wysokiej jakości, niemiecki słód bazowy, idealny do produkcji wszelakiego rodzaju piw jasnych i ciemnych. Jego starannie wyselekcjonowane ziarna zapewniają doskonałe właściwości sensoryczne oraz niezawodne wyniki w procesie warzenia piwa. Jest to niezawodny wybór dla wszystkich piwowarów, zarówno doświadczonych, jak i początkujących. Słód pilzneński Weyermann cechuje się wyjątkową równowagą słodową oraz umiarkowaną słodkością, co nadaje piwu subtelny smak i ar
Słód bazowy do wszelakiego rodzaju piw jasnych i ciemnych. Jeżeli chcesz otrzymać słód ześrutowany, wybierz dodatkową opcję.
Słód wiedeński może stanowić do 100% udziału w zasypie. Nadaje piwu złoty kolor i pełnię smaku. Polecany do takich piwo jak Maibock, Amber Lager, Golden Ale, Maerzenbier.