Słód wiedeński może stanowić do 100% udziału w zasypie. Nadaje piwu złoty kolor i pełnię smaku. Polecany do takich piwo jak Maibock, Amber Lager, Golden Ale, Maerzenbier.
Słód CaraBohemian polecamy przede wszystkim do ciemnych i półciemnych czeskich lagerów (tmave i polotmave), a także do koźlaków, porterów, piw marcowych. Nadaje piwu barwę od bursztynowej do miedzianej. Pozytywnie wpływa na pienistość piwa. Może stanowić do 20% zasypu
Słód CaraBohemian polecamy przede wszystkim do ciemnych i półciemnych czeskich lagerów (tmave i polotmave), a także do koźlaków, porterów, piw marcowych. Nadaje piwu barwę od bursztynowej do miedzianej. Pozytywnie wpływa na pienistość piwa. Może stanowić do 20% zasypu
Wnosi mocne nuty aromatyczne, oraz pięknie pogłębia barwę w kierunku czerwono-rubinowym. Polecamy do porterów, stoutów, koźlaków i całej gamy piw z gatunku amber.
Wnosi mocne nuty aromatyczne, oraz pięknie pogłębia barwę w kierunku czerwono-rubinowym. Polecamy do porterów, stoutów, koźlaków i całej gamy piw z gatunku amber.
Słód karmelowy Caraamber polecamy do piw Marcowych, Mailbock, Irish Red, Amber, Brown Ale, Mild. Wnosi pełnię smakową oraz wspaniałą czerwoną barwę.
Słód karmelowy Caraamber polecamy do piw Marcowych, Mailbock, Irish Red, Amber, Brown Ale, Mild. Wnosi pełnię smakową oraz wspaniałą czerwoną barwę.
Słód karmelowy Caraamber polecamy do piw Marcowych, Mailbock, Irish Red, Amber, Brown Ale, Mild. Wnosi pełnię smakową oraz wspaniałą czerwoną barwę.
Słód karmelowy polecany głównie do piw belgijskich (Pale Ale, Blond, Dubbel, Tripel). Nadaje piwu złotą, głęboką barwę. Można stosować również do piw Märzen, Maibock, Doppelbock, Eisbock. Nadaje piwo ciemnozłoty kolor i słodowy aromat. Zwiększa pienistość piwa. Ilość w zasypie 15-30%
Słód karmelowy polecany głównie do piw belgijskich (Pale Ale, Blond, Dubbel, Tripel). Nadaje piwu złotą, głęboką barwę. Można stosować również do piw Märzen, Maibock, Doppelbock, Eisbock. Nadaje piwo ciemnozłoty kolor i słodowy aromat. Zwiększa pienistość piwa. Ilość w zasypie 15-30%
Słód karmelowy polecany głównie do piw belgijskich (Pale Ale, Blond, Dubbel, Tripel). Nadaje piwu złotą, głęboką barwę. Można stosować również do piw Märzen, Maibock, Doppelbock, Eisbock. Nadaje piwo ciemnozłoty kolor i słodowy aromat. Zwiększa pienistość piwa. Ilość w zasypie 15-30%
Jasny słód karmelowy polecamy do takie stylów jak hefe-weizen, pale ale, oktoberfestbier. Nadaje piwu złocisty kolor, nie wnosząc zbyt wiele słodkości i treściwości do piwa. Proponujemy do 15% w zasypie.
Jasny słód karmelowy polecamy do takie stylów jak hefe-weizen, pale ale, oktoberfestbier. Nadaje piwu złocisty kolor, nie wnosząc zbyt wiele słodkości i treściwości do piwa. Proponujemy do 15% w zasypie.
Jasny słód karmelowy polecamy do takie stylów jak hefe-weizen, pale ale, oktoberfestbier. Nadaje piwu złocisty kolor, nie wnosząc zbyt wiele słodkości i treściwości do piwa. Proponujemy do 15% w zasypie.
Jasny słód karmelowy, zwany również dekstrynującym, dodatek do piw jasnych i ciemnych (w ilości 10-30%), wzmacnia pełnie smakową i pianę. Nie wpływa na barwę gotowego piwa.