Tojiro

Kamień wodny Tojiro #4000

Kamień wodny Tojiro #4000

Kamień wodny o ziarnstości # 4000 idealny do ostrzenia końcowego.Wymiary:długość: 175 mmszerokość: 55mmwysokość: 20 mmMade in Fujitora Industry co.ltd Japan.

idź do sklepu
Nóż szefa kuchni Tojiro ZEN 210 mm

Nóż szefa kuchni Tojiro ZEN 210 mm

Noże Tojiro Zen to połączenie nowoczesneości z japońską tradycją. Specjaliści z Fujitora Industry stworzyli  wysokiej jakości noże z profesjonalnym ostrzem oraz rękojeścią w japońskim stylu w rozsądnej cenie. Nóż szefa kuchni to najczęsciej używane narzędzie w kuchni, przeznaczony jest do krojenia, szatkowania i plastrowania zarówno mięsa jak i warzyw. Tradycyjna rękojeść w stylu japońskim, wykonanna została z drewna kasztanowca i wzmocniona pierścieniem z tworzywa sztucznego. Jest ona bardzo lekka i ma e

idź do sklepu
Nóż szefa kuchni 18cm Tojiro Shippu Black

Nóż szefa kuchni 18cm Tojiro Shippu Black

Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Ponieważ nadaje się do krojenia mięsa, ryb, warzyw i owoców, stanowi niewątpliwie najpotężniejsze narzędzie w arsenale szefa kuchni. Lekka rękojeść w kształcie litery D pozwala trzymać nóż na wiele różnych sposobów.Tojiro Shippu Black to nowa, niezwykle atrakcyjna odsłona bestsellerowej serii noży Shippu DP Damascus. Unikatowe połączenie ostrzy w stylu zachodnim z rękojeściami w stylu

idź do sklepu
Nóż szefa kuchni 16cm Tojiro Flash

Nóż szefa kuchni 16cm Tojiro Flash

Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. We wprawnych rękach poradzi sobie z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Średniej długości ostrze pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem.Tojiro Flash to prestiżowa seria doskonale zaprojektowanych noży, których japońska nazwa „Senko” (ang. „Flash” czyli „Błysk”) wskazuje na bezkompromisową ostrość. Piękne ostrza z tak zw

idź do sklepu
Nóż szefa kuchni 21cm Tojiro Shippu

Nóż szefa kuchni 21cm Tojiro Shippu

Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić nawet naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby swobodnie przesuwać klingę w obydwu kierunkach. Lekka rękojeść w kształcie litery D pozwala trzymać nóż na wiele różnych sposobów. Profesjonalne noże z serii Tojiro Shippu DP Damascus to unikatowe połączenie ostrzy w stylu zachodnim z rękojeściami w stylu japońskim. Pra

idź do sklepu
Nóż szefa kuchni 18cm Tojiro Shippu

Nóż szefa kuchni 18cm Tojiro Shippu

Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić nawet naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby swobodnie przesuwać klingę w obydwu kierunkach. Lekka rękojeść w kształcie litery D pozwala trzymać nóż na wiele różnych sposobów. Profesjonalne noże z serii Tojiro Shippu DP Damascus to unikatowe połączenie ostrzy w stylu zachodnim z rękojeściami w stylu japońskim. Pra

idź do sklepu
Nóż szefa kuchni 21cm Tojiro Zen Kasztan

Nóż szefa kuchni 21cm Tojiro Zen Kasztan

Profesjonalny, wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, szatkowania, cięcia i plastrowania rozmaitych produktów. Jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić większe płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby swobodnie przesuwać ostrze w obydwu kierunkach. Tradycyjna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.Tojiro Zen DP to kwintesencja filozofii Tojiro, która zamyka się w jednym słowie: bezinteresowność. Specjaliści z Fujitora Industry, pr

idź do sklepu
Nóż szefa kuchni 21cm Tojiro Zen Dąb

Nóż szefa kuchni 21cm Tojiro Zen Dąb

Profesjonalny, wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, szatkowania, cięcia i plastrowania rozmaitych produktów. Jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić większe płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby swobodnie przesuwać ostrze w obydwu kierunkach. Tradycyjna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.Tojiro Zen DP to kwintesencja filozofii Tojiro, która zamyka się w jednym słowie: bezinteresowność. Specjaliści z Fujitora Industry, pr

idź do sklepu
Nóż Santoku Origami 16,5cm Tojiro

Nóż Santoku Origami 16,5cm Tojiro

Tojiro seria ORIGAMI to unikatowe noże, które wyróżnia geometryczny design nawiązujący do japońskiej sztuki składania papieru. Każdy nóż powstaje w całości z jednego arkusza twardej stali nierdzewnej. Technika origami pozwala skutecznie wyeliminować problemy, jakie może ze sobą nieść spawanie różnych elementów, a więc np. rdzewienie czy wyraźne starzenie się noża. Trójkątna rękojeść zapewnia zaskakująco wygodny chwyt i posiada w środku pustą przestrzeń, co zmniejsza wagę produktu. Ten nowatorski projekt T

idź do sklepu
Nóż szefa kuchni Origami 18cm Tojiro

Nóż szefa kuchni Origami 18cm Tojiro

Tojiro seria ORIGAMI to unikatowe noże, które wyróżnia geometryczny design nawiązujący do japońskiej sztuki składania papieru. Każdy nóż powstaje w całości z jednego arkusza twardej stali nierdzewnej. Technika origami pozwala skutecznie wyeliminować problemy, jakie może ze sobą nieść spawanie różnych elementów, a więc np. rdzewienie czy wyraźne starzenie się noża. Trójkątna rękojeść zapewnia zaskakująco wygodny chwyt i posiada w środku pustą przestrzeń, co zmniejsza wagę produktu. Ten nowatorski projekt T

idź do sklepu
Nóż uniwersalny Origami 13cm Tojiro

Nóż uniwersalny Origami 13cm Tojiro

Tojiro seria ORIGAMI to unikatowe noże, które wyróżnia geometryczny design nawiązujący do japońskiej sztuki składania papieru. Każdy nóż powstaje w całości z jednego arkusza twardej stali nierdzewnej. Technika origami pozwala skutecznie wyeliminować problemy, jakie może ze sobą nieść spawanie różnych elementów, a więc np. rdzewienie czy wyraźne starzenie się noża. Trójkątna rękojeść zapewnia zaskakująco wygodny chwyt i posiada w środku pustą przestrzeń, co zmniejsza wagę produktu. Ten nowatorski projekt T

idź do sklepu
Nóż Santoku 17cm Tojiro Damascus

Nóż Santoku 17cm Tojiro Damascus

Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Ponieważ nadaje się do krojenia mięsa, ryb, warzyw i owoców, stanowi niewątpliwie najpotężniejsze narzędzie w arsenale szefa kuchni. Tojiro seria Damascus to piękne i wytrzymałe noże wykute z 37 warstw stali. Rdzeń noża wykonany został z niezwykle wytrzymałej wysokowęglowej stali typu VG-10. Ponadto uchwyt noża zaprojektowany został z bardzo trwałego drewna ekologicznego. Informacje o

idź do sklepu
Nóż szefa kuchni 18cm Tojiro Damascus

Nóż szefa kuchni 18cm Tojiro Damascus

Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Ponieważ nadaje się do krojenia mięsa, ryb, warzyw i owoców, stanowi niewątpliwie najpotężniejsze narzędzie w arsenale szefa kuchni. Tojiro seria Damascus to piękne i wytrzymałe noże wykute z 37 warstw stali. Rdzeń noża wykonany został z niezwykle wytrzymałej wysokowęglowej stali typu VG-10. Ponadto uchwyt noża zaprojektowany został z bardzo trwałego drewna ekologicznego. Informacje o

idź do sklepu
Tojiro Black Hammered Shirogami#2 Nóż Usuba 18 cm

Tojiro Black Hammered Shirogami#2 Nóż Usuba 18 cm

Japoński nóż kuchenny przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade. Dane techniczne: Ostrze - rdzeń z rdzewnej stali Shirogami#2 okuty żelazemRękojeść - owalna drewno magnoliiTwardość - 60-61 HRCDługość całkowita - 31,6 cmDługość

idź do sklepu
Tojiro Black Hammered Shirogami#2 Nóż Usuba 19,5 cm

Tojiro Black Hammered Shirogami#2 Nóż Usuba 19,5 cm

Japoński nóż kuchenny przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade. Dane techniczne: Ostrze - rdzeń z rdzewnej stali Shirogami#2 okuty żelazemRękojeść - owalna drewno magnoliiTwardość - 60-61 HRCDługość całkowita - 34,0 cmDługość

idź do sklepu