Tojiro

Tojiro Black Hammered Shirogami#2 Nóż Usuba 16,5 cm

Tojiro Black Hammered Shirogami#2 Nóż Usuba 16,5 cm

Japoński nóż kuchenny przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade. Dane techniczne: Ostrze - rdzeń z rdzewnej stali Shirogami#2 okuty żelazemRękojeść - owalna drewno magnoliiTwardość - 60-61 HRCDługość całkowita - 29,9 cmDługość

idź do sklepu
Tojiro Black Hammered Shirogami#2 Nóż Yanagiba 27 cm

Tojiro Black Hammered Shirogami#2 Nóż Yanagiba 27 cm

Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. Dane techniczne: Ostrze - rdzeń z rdzewnej stali Shirogami#2 okuty żelazemRę

idź do sklepu
Tojiro Black Hammered Shirogami#2 Nóż Yanagiba 24 cm

Tojiro Black Hammered Shirogami#2 Nóż Yanagiba 24 cm

Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. Dane techniczne: Ostrze - rdzeń z rdzewnej stali Shirogami#2 okuty żelazemRę

idź do sklepu
Tojiro Black Hammered Shirogami#2 Nóż Deba 18 cm

Tojiro Black Hammered Shirogami#2 Nóż Deba 18 cm

Deba to tradycyjny nóż japoński pełniący równocześnie funkcję noża do filetowania ryb lub drobiu, noża do porcjowania mięsa i wszechstronnego, lekkiego tasaka. Ostrzony jednostronnie, jest wystarczająco finezyjny, aby kroić produkty na cienkie plastry, i wystarczająco mocny, aby przecinać nieduże ości. Stosunkowo krótkie ostrze umożliwia pełną kontrolę nad narzędziem. Klasyczna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni. Dane techniczne: Ostrze - rdzeń z rdzewne

idź do sklepu
Tojiro Black Hammered Shirogami#2 Nóż Yanagiba 21 cm

Tojiro Black Hammered Shirogami#2 Nóż Yanagiba 21 cm

Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. Dane techniczne: Ostrze - rdzeń z rdzewnej stali Shirogami#2 okuty żelazemRę

idź do sklepu
Tojiro Black Hammered Shirogami#2 Nóż Deba 15 cm

Tojiro Black Hammered Shirogami#2 Nóż Deba 15 cm

Deba to tradycyjny nóż japoński pełniący równocześnie funkcję noża do filetowania ryb lub drobiu, noża do porcjowania mięsa i wszechstronnego, lekkiego tasaka. Ostrzony jednostronnie, jest wystarczająco finezyjny, aby kroić produkty na cienkie plastry, i wystarczająco mocny, aby przecinać nieduże ości. Stosunkowo krótkie ostrze umożliwia pełną kontrolę nad narzędziem. Klasyczna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni. Dane techniczne: Ostrze - rdzeń z rdzewne

idź do sklepu
Tojiro Shirogami#2 Nóż Deba 15 cm

Tojiro Shirogami#2 Nóż Deba 15 cm

Deba to tradycyjny nóż japoński pełniący równocześnie funkcję noża do filetowania ryb lub drobiu, noża do porcjowania mięsa i wszechstronnego, lekkiego tasaka. Ostrzony jednostronnie, jest wystarczająco finezyjny, aby kroić produkty na cienkie plastry, i wystarczająco mocny, aby przecinać nieduże ości. Stosunkowo krótkie ostrze umożliwia pełną kontrolę nad narzędziem. Klasyczna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni Dane techniczne: Ostrze - rdzeń z rdzewnej

idź do sklepu
Tojiro Shirogami#2 Nóż Deba 16,5 cm

Tojiro Shirogami#2 Nóż Deba 16,5 cm

Deba to tradycyjny nóż japoński pełniący równocześnie funkcję noża do filetowania ryb lub drobiu, noża do porcjowania mięsa i wszechstronnego, lekkiego tasaka. Ostrzony jednostronnie, jest wystarczająco finezyjny, aby kroić produkty na cienkie plastry, i wystarczająco mocny, aby przecinać nieduże ości. Stosunkowo krótkie ostrze umożliwia pełną kontrolę nad narzędziem. Klasyczna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni Dane techniczne: Ostrze - rdzeń z rdzewnej

idź do sklepu
Tojiro Black Hammered Shirogami#2 Nóż Deba 16,5 cm

Tojiro Black Hammered Shirogami#2 Nóż Deba 16,5 cm

Deba to tradycyjny nóż japoński pełniący równocześnie funkcję noża do filetowania ryb lub drobiu, noża do porcjowania mięsa i wszechstronnego, lekkiego tasaka. Ostrzony jednostronnie, jest wystarczająco finezyjny, aby kroić produkty na cienkie plastry, i wystarczająco mocny, aby przecinać nieduże ości. Stosunkowo krótkie ostrze umożliwia pełną kontrolę nad narzędziem. Klasyczna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni. Dane techniczne: Ostrze - rdzeń z rdzewne

idź do sklepu
Tojiro Shirogami#2 Nóż Deba 12 cm

Tojiro Shirogami#2 Nóż Deba 12 cm

Deba to tradycyjny nóż japoński pełniący równocześnie funkcję noża do filetowania ryb lub drobiu, noża do porcjowania mięsa i wszechstronnego, lekkiego tasaka. Ostrzony jednostronnie, jest wystarczająco finezyjny, aby kroić produkty na cienkie plastry, i wystarczająco mocny, aby przecinać nieduże ości. Stosunkowo krótkie ostrze umożliwia pełną kontrolę nad narzędziem. Klasyczna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni. Dane techniczne: Ostrze - rdzeń z rdzewne

idź do sklepu
Tojiro MV Nóż do pieczywa 27 cm

Tojiro MV Nóż do pieczywa 27 cm

Wykonany z japońską starannością nóż kuchenny, który świetnie sobie radzi zarówno z twardą skórką świeżego chleba, jak i z miękkim puchem gorącej bułki. Nóż do pieczywa posiada długie ostrze, które pozwala na komfortowe krojenie nawet największych bochenków. Dane techniczne: Ostrze - stal nierdzewna molibdenowo-wanadowaRękojeść - eco wood - tworzywo z mączką drzewnąTwardość - 56-58 HRCDługość całkowita - 39,0 cmDługość rękojeści - 13,0 cmDługość ostrza - 27,0 cmSzerokość klingi - 4,0 cmGrubość klingi na

idź do sklepu
Tojiro Origami Nóż do steków 10 cm

Tojiro Origami Nóż do steków 10 cm

Jest to niezbędna, pozycja dla każdego fana steków. Ułatwia krojenie steków, noże o gładkiej krawędzi tnącej zapewniają czystsze cięcie niż noże ząbkowane.  Dane techniczne: Ostrze: stal nierdzewna molibdenowo - wanadowa Rękojeść: stal nierdzewna molibdenowo - wanadowa (nóż wykonany z jednego kawałka stali)Twardość: 56-58 HRCDługość całkowita: 23,5 cmDługość rękojeści: 11,5 cmDługość ostrza: 10,0 cmSzerokość klingi: 2,2 cmGrubość klingi na pięcie: 1,5 mmSposób ostrzenia: szlif dwustronnyWaga: ok. 63 g

idź do sklepu
Tojiro Basic VG-10 Zestaw Nóż Szefa kuchni 20 cm + uniwersalny 13,5 cm

Tojiro Basic VG-10 Zestaw Nóż Szefa kuchni 20 cm + uniwersalny 13,5 cm

Tojiro Basic VG-10 Zestaw Nóż Szefa kuchni 20 cm + uniwersalny 13,5 cm W skład zestawu wchodzi nóż Szefa kuchni o długości 20 cm, który z łatwością spełni każde zadanie w kuchni, oraz nóż uniwersalny 13,5 cm, którym bez problemu pokroimy mniejsze produkty lub obierzemy warzywa i owoce. Dane techniczne Nóż Szefa kuchni 20 cm: Ostrze - laminat 3 warstwowy - rdzeń z VG-10 Twardość - 60 HRC +/- 1Rękojeść - pakkawoodDługość całkowita - 32,8 cmDługość ostrza - 20,0 cmSzerokość klingi - 4,5 cmGrubość klingi -

idź do sklepu
Tojiro Basic VG-10 Zestaw Nóż Santoku 16,5 cm + uniwersalny 13,5 cm

Tojiro Basic VG-10 Zestaw Nóż Santoku 16,5 cm + uniwersalny 13,5 cm

Tojiro Basic VG-10 Zestaw Nóż Santoku 16,5 cm + uniwersalny 13,5 cm W skład zestawu wchodzi nóż Santoku kuchni o długości 16,5 cm, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb, oraz nóż uniwersalny 13,5 cm, którym bez problemu pokroimy mniejsze produkty lub obierzemy warzywa i owoce. Dane techniczne Nóż Santoku 16,5 cm: Ostrze - laminat 3 warstwowy - rdzeń z VG-10 Twardość - 60 HRC +/- 1Rękojeść - pakkawoodDługość całkowita - 29,0 cmDługość ostrza - 16,5 cmSzerokość klingi - 4,5 cmGrubość kling

idź do sklepu
Tojiro Basic VG-10 Zestaw 3 noży kuchennych

Tojiro Basic VG-10 Zestaw 3 noży kuchennych

Tojiro Basic VG-10 Zestaw 3 noży kuchennych Zestaw 3 noży kuchennych zapakowany w tradycyjne drewniane opakowanie idealnie nadaję się na prezent dla każdego miłośnika gotowania. Dane techniczne Nóż Santoku 16,5 cm: Ostrze - laminat 3 warstwowy - rdzeń z VG-10 Twardość - 60 HRC +/- 1Rękojeść - pakkawoodDługość całkowita - 29,0 cmDługość ostrza - 16,5 cmSzerokość klingi - 4,5 cmGrubość klingi - ok. 1,5 mmWaga - ok. 128 g Dane techniczne Nóż Nakiri 16,5 cm: Ostrze - laminat 3 warstwowy - rdzeń z VG-10 T

idź do sklepu